Nieuws

Nieuw - Aknetrol van ZO Medical tegen acne

19-03-2013

Acne behandeling

De behandeling van acne kan uit verschillende componenten bestaan. Volgens de standaard van het Nederlandse Huisartsen Genootschap neemt benzoylperoxide een centrale plaats in. Het heeft een drievoudige werking bij de behandeling van acne.

Benzoylperoxide

Ten eerste doodt het de bacteriën die een rol spelen bij acne: Propionibacterium acnes. Maar het remt ook de talgproductie en is keratolytisch. Dat wil zeggen dat het de bovenste huidlaag, die uit keratocyten bestaat, oplost.

Het is in Nederland verkrijgbaar in een concentratie van 5 tot 10%. De lagere concentratie wordt in het gelaat meestal beter verdragen.

Comedonen

Aknetrol (later Acne Control genaamd) is ontwikkeld door Zein Obagi. Het bevat 10% benzoylperoxide. Maar ook ‘tea tree oil”, dat bacteriegroei remt en roodheid en huidreacties reduceert.

Bij aanvang van de behandeling kan gelijk met een percentage van 10% gestart worden, 2 daags. Gezien het remmende effect op de talgproductie en het zogenaamde keratolytische effect, kan Aknetrol niet alleen een rol spelen bij de behandeling van acne, maar ook bij comedonen, zowel zwarte als witte.

 

Alles over de behandeling van acne

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde Amsterdam
Terug naar overzicht