Nieuws

Nieuw: zwavel masker van ZO

22-07-2015

Zwavelbad eeuwenoud

Zwavel (sulfur) is een mineraal en wordt al eeuwen lang gebruikt in zwavelbaden. Zelfs de Romeinen hadden al zwavelbaden. Duizenden jaren geleden waren zwavelbaden van vulkanische oorsprong. Het werd gebruikt voor een verscheidenheid aan huidaandoeningen, waaronder acne, rosacea, seborroisch eczeem en roos.

Wat doet zwavel?

Zwavel heeft een antibacteriële werking en het gaat schimmels op de huid tegen. Het voordeel van zwavel is dat er geen bacteriële resistentie kan optreden en dat zwavel ook werkt tegen bacteriën die resistent zijn geworden door langdurig antibiotica gebruik. Daarnaast is zwavel is ook een sterke antioxidant waardoor het zogenaamde oxidatieve stress vermindert.  

Zwavel bij acne

Zwavel zorgt dat de huid licht gaat vervellen waarbij de hoeveelheid olie vermindert. Hierdoor droogt de huid op. Zwavel werkt als een spons en trekt zo als het ware verstopte poriën leeg. Ideaal dus als aanvulling bij de behandeling van acne, een onzuivere en gewoon vette huid.

Te veel olie op de huid is niet goed. Bacteriën gebruiken deze olie als voedingsstof. En door een vette (olie) huid plakken de dode huidcellen aan elkaar waardoor poriën verstoppen. Verstopte poriën kunnen door bacteriën geïnfecteerd raken. Zo is de cirkel rond. 

Sulfur masque van ZO eerste keus

Wij kiezen voor het sulfur masque van ZO, ontwikkeld door Zein Obagi. Het bevat 10% zwavel en is geschikt voor thuis gebruik. Naast zwavel bevat het ook glycerine dat de hydratatie aanvult en de barrière functie herstelt. Kaolin en bentonite zijn toegevoegd voor het verwijderen van onzuiverheden - waarbij poriën schoon worden gehouden. En niet onbelangrijk, dit masker bevat niet de typische zwavelgeur. 

Bron: ZO Skin Health, Zein Obagi
Terug naar overzicht