Nieuws

Verwijderen pigmentvlekken op de handen - video

13-03-2015

Handen met pigmentvlekken

Een van de tekenen van het ouder worden zijn pigmentvlekjes op de handen. Deze ontstaan door overmatige UV blootstelling en worden ook wel eens ouderdomsvlekjes genoemd. Strikt genomen hebben zij niets met ouderdom te maken, maar komen bij ouderen meer voor omdat zij meer aan UV zijn blootgesteld. Een betere naam is zonnevlekjes. Daarom zijn de handen een van de plekken op het lichaam waar deze voorkomen. 

Eenvoudig verwijderen met IPL-OPL

Met een flitslamp (IPL-OPL) kunnen deze pigmentvlekjes eenvoudig worden verwijderd. Meestal zijn 2 behandelingen voldoende, vier weken van elkaar gescheiden. Een IPL-OPL behandeling is alleen geschikt voor de niet donkere huid. Dus niet op huid van het Aziatische of Negroïde type.

Bij mannen kan een IPL-OPL behandeling leiden tot tijdelijk of permanente haarvermindering op de handen. Sommige mannen beschouwen dat als voordeel, anderen als nadeel.

Uiteraard kan deze behandeling ook worden toegepast op andere delen van het lichaam, zoals het gelaat, hals en decolleté.

Voorkomen van nieuwe pigmentvlekken

Nadat pigmentvlekken zijn verwijderd is het natuurlijk belangrijk om nieuwe te voorkomen. Wij adviseren dagelijks een handcrème en een SPF30 of 50 te gebruiken.

Pigmentvlekken handen met IPL-OPL verwijderen

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde, Amsterdam & Furrow
Terug naar overzicht