Nieuws

Video - OPL als opvolger van IPL

28-01-2014

OPL gouden standaard

Door een aantal technologische vernieuwingen is er een nieuwe generatie Intense Pulsed Light (IPL) beschikbaar, Optimized Pulsed LIght (OPL) genaamd. Wij beschouwen OPL dan ook als de gouden standaard. 

Wat is IPL?

IPL wordt ook wel als “flitslamp” aangeduid en is niet hetzelfde als laser. Waar laser gebruik maakt van een specifieke golflengte, maakt IPL gebruik van een spectrum, tussen de 500 en 1200 nM.

Daardoor kan IPL worden toegepast voor het verwijderen van bijvoorbeeld fijne vaatjes (couperose) in het gelaat, pigmentvlekjes door bijvoorbeeld zon (ouderdomsvlekjes) en voor permanente haarreductie (ontharen).

Voordelen OPL versus IPL

De effectiviteit van IPL wordt bepaald door de hoeveelheid energie die per tijdseenheid aan de huid wordt afgegeven. Om veiligheidsredenen wordt deze beperkt, om te voorkomen dat de huid zou verbranden.

Een van de kenmerken van OPL is het koelelement in het handstuk dat de huid raakt. Deze bestaat uit een saffierkristal waardoor het koelelement een continue temperatuur van 5 graden C houdt.

Dit in tegenstelling tot IPL die soms helemaal geen koelelement heeft of een koelelement dat tijdens de behandeling minder effectief wordt doordat het opwarmt.

Door het verbeterde koelelement kan er met grotere hoeveelheden energie behandeld worden waardoor de effectiviteit van de behandeling toeneemt zonder toename van het risico op verbranding. En tegelijkertijd is de behandeling minder pijnlijk

Maar OPL heeft nog diverse andere kenmerken waardoor het zich onderscheid van IPL. Het Palomar Icon platform bevat de meest geavanceerde OPL die er momenteel bestaat. De Kliniek voor Esthetische Geneeskunde in Amsterdam is de eerste in de Benelux met een dergelijk platform.

OPL als de opvolger van IPL

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde, Amsterdam, Furrow
Terug naar overzicht