Nieuws

Video dagboek - Botox behandeling van een fronsrimpel

21-10-2013

Behandeling van een fronsrimpel

Botox wordt gebruikt voor de behandeling van dynamische rimpels, ofwel rimpels die worden veroorzaakt door overmatige spieractiviteit. Bijvoorbeeld een fronsrimpel.

Botox wordt dan in de spiertjes onder de fronsrimpel geïnjecteerd en vervolgens door de zenuwuiteinden opgenomen. Het gevolg is dat deze zenuwen de spieren tijdelijk (3-6 maanden) niet meer kunnen stimuleren. De spier verslapt en daardoor worden de rimpels minder - of verdwijnen zelfs volledig.

Effect van een botox behandeling

Botox werkt niet direct na het injecteren. Het eerste effect begint zich meestal pas na 2 tot 3 dagen af te tekenen. In deze periode zal de kracht van de spier dagelijks iets meer afnemen. Het maximale effect van Botox is na 14 dagen zichtbaar. Dit video-dagboek laat dat duidelijk zien. Het totale effect van een eerste behandeling ligt tussen de 3 tot 4 maanden.

Bij tijdelijke herbehandeling kan het effect (binnen 2 jaar) oplopen naar een periode van wel 6 maanden. Er is sprake van een tijdelijke behandeling, wanneer de herbehandeling met botox plaatsvindt wanneer de botox net is uitgewerkt.

Overigens  treedt deze toename van het behandeleffect niet bij iedereen op en is op voorhand moeilijk te voorspellen of dit wel of niet zal gebeuren.

Dagboek van een botox behandeling

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde Amsterdam, Furrow
Terug naar overzicht