Nieuws

3-Step Stimulation Peel

01-08-2021

Stephan Marks over de 3-Step Stimulation Peel:


“Een professionele peeling met fantasatische resultaten”

Op zoek naar een behandeling die zeer goede resultaten geeft bij zonbeschadiging, oppervlakkige pigmentvlekken, een ruwe huidtextuur en vergrote poriën? En die ook nog eens fijne lijntjes minder zichtbaar maakt? Overweeg dan de 3-Step Stimulation Peel van ZO Skin Health.

Cosmetisch arts Stephan Marks: “Deze professionele peeling verwijdert de huid tot en met de bovenste laag van de lederhuid. Hiermee kunnen we meerdere huidproblemen tegelijk aanpakken en komt een mooie nieuwe huid tevoorschijn.” In dit artikel vertelt Stephan Marks u meer over de 3-Step Stimulation Peel.

Peeling in drie stappen

De 3-Step Stimulation Peel bestaat uit (de naam zegt het al) drie verschillende stappen. Marks: “Bij iedere stap brengen we een andere peelingcomponent aan. Iedere component bevat eigen werkstoffen, die zorgvuldig uitgebalanceerd zijn en bovendien zeer effectief.”

Stap 1: Aanbrengen van Peel Solution

De eerste stap bestaat uit een oplossing van 17% salicylzuur, 10% trichloorazijnzuur (TCA) en 5% melkzuur. Marks: “De Peel Solution lost de huid op tot en met de bovenste laag van de lederhuid. Alle onregelmatigheden in de opperhuid, zoals sproeten en zonnevlekjes, verdwijnen daarmee.”

Stap 2: Aanbrengen van 6% Retinol Cream

Retinol stimuleert de celfuncties in de diepere huidlagen, zoals de collageenproductie. Marks: “Doordat de huid eerst met zuur is behandeld, neemt de huid de 6% Retinol Cream vele malen beter en dieper op. De huid is dan net een spons die zich volzuigt met Retinol.”

Stap 3: Aanbrengen van Hydrating Cream

Deze hydraterende en verzachtende crème herstelt de vochtbalans en onderdrukt ontstekingen. Marks: “Hydrating Cream bevat onder meer glycerine, shea butter, havermout en peptiden. Beta-glucaan vermindert roodheid.”

 

Thuisbehandeling

Hoewel de behandeling in de kliniek plaatsvindt, vindt op de tweede dag een ‘thuisbehandeling’ plaats. Marks: “Deze thuisbehandeling bestaat uit het zelf aanbrengen van 6% Retinol Cream, gevolgd door Hydrating Cream. Hiertoe geven we een sachet 6% Retinol Cream mee naar huis, exact gedoseerd voor eenmalig gebruik, plus de Hydrating Cream voor de dagen na de behandeling.”

De oude huid verdwijnt en de nieuwe verschijnt

In de dagen na de peeling begint de huid te vervellen. Marks: “In de meeste gevallen begint dit proces rondom de mond en de neus, de meest beweeglijke delen van het gelaat. De een stoort zich hier niet aan en gaat gewoon de deur uit, de ander vindt het vervelend en blijft liever thuis. Dat is uiteraard persoonlijk.”

Vermijd in de dagen na de behandeling – zolang de huid vervelt – inspanning en activiteiten die transpireren kunnen veroorzaken, zoals sporten en sauna. Eventuele losse velletjes kunnen met een schaartje worden bijgeknipt. Marks: “Krabben en aan de velletjes trekken is uit den boze. Dat kan blijvende littekens veroorzaken.

Bij een trekkerig huidgevoel in de dagen na de behandeling doet een extra laagje Hydrating Cream wonderen. En vergeet ook vooral een goede zonbeschermer met hoge factor niet!”

Het vervellen van het gehele gelaat duurt ongeveer een week. Marks: “In deze periode verdwijnt de oude huid en verschijnt de nieuwe huid.”

Optimaal veilig, maximaal effect

De 3-Step Stimulation Peel is door ZO Skin Health op een dusdanige manier ontwikkeld, dat de behandeling optimaal veilig is. Marks legt uit; “Andere TCA-peelings kunnen minder gecontroleerd zijn. Het is daarbij mogelijk dat het zuur uit de peeling te lang doorwerkt en dan kom het in een te diepe huidlaag terecht. Met blijvende huidschade tot gevolg. De 3-Step Stimulation Peel komt daarentegen exact op de juiste diepte, met een maximaal effect.”

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde
Terug naar overzicht