Doffe huid

Kenmerken doffe huid

Een doffe huid reflecteert het licht minder. 

Hoe ontstaat een doffe huid? 

Een doffe huid is een van de eerste kenmerken van een droge huid. Ook kan een doffe huid ontstaan wanneer de opperhuid dikker wordt door bijvoorbeeld overmatige blootstelling aan UV of door veroudering. 

Wat verergert een doffe huid?

Ouder worden gaat vaak gepaard met een drogere huid, welke weer tot een doffe huid leidt. In principe geldt dat elke oorzaak van een droge huid kan leiden tot een doffe huid.

Ook zal het vervangen van de opperhuid langzamer gaan bij het ouder worden. In combinatie met het verminderd afstoten van dode huidcellen geeft dat een doffere huid.

Alhoewel de opperhuid in zijn totaliteit dunner wordt bij het ouder worden, zal dan het buitenste laagje van de opperhuid (stratum corneum) juist iets dikker worden. Dit gaat gepaard met een ruwer worden van de huid.

Kan een doffe huid ook iets anders zijn?

Ja, rokers hebben een grauwe huid door verminderde doorbloeding.

Behandeling van een doffe huid

1. Gericht op de oorzaak

  • De behandeling van een droge huid neemt een centrale plaats in
  • Voorkomen dat zonbeschadiging erger wordt door gebruik van een effectieve zonbeschermer met een SPF30 of SPF50 - en het vermijden van teveel zon

2. Zein Obagi huidproducten, in geval van een te dikke huid door UV of bij veroudering van de huid in het algemeen

  • Exfoliating Polish, Exfoliation Accelerator of Enzymatic Peel
  • 3-Step Peel of Controlled Depth Peel

3. Stoppen met roken

  • Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wij schrijven soms Champix voor als medicamenteuze ondersteuning bij het stoppen met roken

Advies

Het gebruik van Champix is niet voor iedereen geschikt, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van psychiatrische stoornissen. Het wordt ontraden bij zwangerschap(s) (wens) of borstvoeding.

Vooruitzichten

Het stoppen met roken geeft vaak na enkele weken al een verbetering van het grauwe aspect van de huid.

Lees verder Inklappen