Fractionele laser behandeling

Is voorbereiding nodig?

Voorafgaande aan de behandeling;

  • Mag u gedurende 4 weken geen blootstelling aan UV licht (zon, zonnebank) hebben gehad
  • Mag u gedurende 2 weken geen zelfbruinende crèmes hebben gebruikt
  • Moet u de te behandelen huid insmeren met hydrochinon crème volgens voorschrift
  • Dient u het te behandelen gebied op de dag van de behandeling te scheren (in geval van een baard bij mannen)

Specifiek voorafgaande aan de fractionele laserbehandeling met een golflengte van 2940 nM;

  • Mag u gedurende 2 weken geen huidverdunnende behandeling hebben uitgevoerd of ondergaan in de vorm van peelings, microdermabrasie of andere huidverdunnende toepassingen
  • Indien van toepassing en mogelijk wordt u aangeraden de richtlijnen voor antistolling op te volgen

Een fractionele laserbehandeling kan gecombineerd worden met botox en/of fillers met inachtneming van de tijdsintervallen zoals die in het overzicht vermeld staan.

Speficiek bij de behandeling van rimpels rond de ogen, mond en het voorhoofd, adviseren wij een fractionele laserbehandeling (eenmalig) vooraf te laten gaan door een behandeling met botox. De reden is dat het herstel van de huid beter is wanneer de eronder liggende spieren ontspannen zijn.

Wat gebeurt tijdens de behandeling?

De behandeling zelf duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten. Een gecombineerde laserbehandeling met beide lasers duurt 3 tot 5 uur, inclusief de tijd nodig voor het laten inwerken van de pijnstilling of verdoving.

Indien de oogleden worden behandeld met de 2940, ablatieve laser zullen de ogen worden beschermd met zogenaamde interne oogkapjes. Een externe oogbril, zoals die bij alle andere laserbehandelingen gebruikt wordt, bedekt juist de oogleden. 

Interne oogkapjes worden door de arts van de kliniek pas geplaatst nadat het hoorvlies van de ogen met oogdruppels verdoofd is. Na maximaal 15 minuten worden zij verwijderd.

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Het gevoel van de laser is soms oncomfortabel en kan aanvoelen als een matige tot ernstige speldsteek of hete flits. Soms wordt lokale verdoving, pijnstilling en/of kalmerende medicatie geadviseerd.

Het zelf besturen van een voertuig is na het gebruik van sterke pijnstiling of kalmerende medicatie niet toegestaan en het is aan te raden om in dat geval door iemand naar huis te worden gebracht.

Indien nodig (in geval van een eerdere koortslip), zal de arts Zelitrex tabletten voorschrijven, ter voorkoming van een nieuwe koortslip.

Wanneer zie ik resultaat?

Het eerste resultaat van een 1540, niet-ablatieve laser is te zien na 6 weken, terwijl het eindresultaat op zijn vroegst 3 maanden na de laatste behandeling zichtbaar is. Het eerste resultaat van een 2940, ablatieve laser is na 1 week te zien, terwijl ook hier mininaal 3 maanden moet worden gewacht op het eindresultaat.

Mocht u specifieke vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Ter verhoging van het effect brengen wij direct na behandeling met de 1540, niet-ablatieve laser een hoge concentratie retinol (1%) of vitamine C (10%) aan. Deze zal door de tijdelijke openingen in de huid, veroorzaakt door de laser, beter worden opgenomen. Wij adviseren om de huid tot 12 uur daarna niet te reinigen.

Gecombineerde laserbehandeling

Lees verder Inklappen