IPL-OPL indicaties

Werkzaamheid

Wij hebben twee verschillende IPL-OPL handstukken. IPL-OPL (MAX-G) is bedoeld voor de behandeling van;

  • Goedaardige gepigmenteerde afwijkingen van de opperhuid, zoals lentigo, moedervlekken, melasma en cafe-au-lait
  • Vaatafwijkingen, zoals wijnvlekken, hemangiomen, angiomen, teleangiëctasiën, rosacea, aders in het gelaat of benen
  • Andere huidafwijkingen,zoals littekens, striae en wratten

In tegenstelling tot bovenstaande indicaties behandelen wij de volgende indicaties niet met IPL-OPL (MAX-G): moedervlekken, melasma, aders in de benen en wratten.

IPL-OPL (MAX-Rs) is bedoeld voor het verwijderen van ongewenste beharing en voor het bereiken van stabiele lange termijn of permanente haar reductie.

Gebroken vaatjes en pigmentvlekken

De IPL-OPL (MAX-G) is een effectieve methode voor het gecombineerd behandelen van roodheid, gebroken bloedvaatjes en/of pigmentvlekken  (bijvoorbeeld zonnevlekjes of ouderdomsvlekken) in het gezicht, hals, decolleté, rug, armen en op de handen. 

Een dergelijke behandeling wordt ook wel photofacial genoemd.

Practisch altijd zijn er meerdere (tot 4) behandelingen noodzakelijk. Deze behandeling is niet geschikt voor donkere huidtypes (Aziatisch, Afrikaans).

Ontharen

De IPL-OPL (MAX-Rs) is ook effectief voor het behandelen van overmatige beharing en ingegroeide haren

De haargroeicyclus heeft een aantal fasen

  • Groeifase
  • Overgangsfase
  • Rustfase

Haar groeit in de groeifase en valt uit in de rustfase. Na het uitvallen groeit er weer een nieuwe haar uit het haarzakje.

Bij deze behandeling wordt specifiek het pigment van de haren verwarmd, waardoor haren in de groeifase afsterven. De MAX-Rs heeft geen effect op haren in de overgang of rustfase.

Aangezien specifiek pigment wordt verwarmd, is deze methode met name effectief bij gekleurde (bruine) en/of donkere haren. Blonde, rode en/of grijze haren reageren niet of nauwelijks.

Omdat niet alle haren tijdens de behandeling in de groeifase zijn, moet de behandeling een aantal keren worden herhaald. Net zo lang totdat alle haren (in de groeifase) zijn behandeld. Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen noodzakelijk voor een optimaal resultaat, maximaal 8. 

Het is belangrijk om de IPL-OPL behandelingen volgens een bepaald schema te volgen en om niet een een behandeling over te slaan. Het kan lang duren voordat haren tijdens een behandeling weer in de groeifase zijn.

Deze behandeling kan worden uitgevoerd bij elk huidtype, inclusief  een donkere huid.

Wanneer is IPL-OPL geen optie?

Indien er sprake is van zogenaamd dieper gelegen pigmentvlekken, zoals zwangerschapsmasker of pigment na een ontsteking (post-inflammatoire hyperpigmentatie, PIH) is IPL-OPL geen optie, aangezien het de pigmentvlekken erger zou kunnen maken.

Zijn er alternatieven?

Voor diepe pigmentvlekken of PIH zijn huidproducten van Zein Obagi eerste keus, zo nodig gevolgd door een chemische peeling. Indien u blonde, rode en/of grijze haren heeft zou u kunnen ontharen met behulp van wax of draadjes door een erkende schoonheidsspecialiste.

Mocht u specifieke vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Lees verder Inklappen