Voorbereiding

Maak direct een afspraak

Welke voorbereiding voor een behandeling?

Dat hangt van het soort behandeling af. Soms moet de huid worden voorbereid, soms zijn andere maatregelen nodig om de kans op succes te vergroten en het risico op bijwerkingen en complicaties te verkleinen. Bij iedere behandeling staat specifiek genoemd welke adviezen van toepassing zijn.

Onderstaand worden twee belangrijke aspecten beschreven, omdat in een aantal gevallen de richtlijnen ten aanzien van antistolling en/of UV bescherming moeten worden gevolgd. 

Wanneer antistolling stoppen?

De hieronder genoemde medicatie en supplementen kunnen sneller bloedingen en blauwe plekken veroorzaken, tijdens het injecteren of gedurende een behandeling met de ablatieve laser (2940 nM) of de VelaShape III. Daarom adviseren wij u om vanaf 7 dagen voor de behandeling te stoppen met:

  • Aspirine
  • NSAIDs (bijvoorbeeld ibuprofen, diclofenac)
  • Ginkgo biloba
  • Groene thee
  • Omega-3 Vetzuren (visolie)
  • Vitamine-E bevattende supplementen


Er gelden langere perioden voor:

  • Ascal: stop 10 dagen voor de behandeling
  • Marcoumar: stop 14 dagen voor de behandeling


Let wel dat voorgeschreven medicatie alleen gestopt mag worden na toestemming van de voorschrijver.

Moet ik uit de zon blijven?

Bescherming van de huid tegen UV licht is altijd belangrijk (ter voorkoming van vroegtijdig verouderen en huidkanker), maar zeker in de voorbereiding op een behandeling met IPL-OPL, fractionele laser of diep-infrarood.

Per behandeling staat aangegeven welke periode ervoor (en erna) in acht moet worden genomen. In deze periode is het niet toegestaan de huid overmatig aan zonlicht bloot te stellen. Dit betekent bijvoorbeeld niet zonnebaden op het strand. Op een terras mag u wel in de zon zitten, mits het gezicht niet direct zonlicht vangt.

U dient een goede zonbescherming aan te brengen op de te behandelen gebieden, ook als de zon buiten niet schijnt. Minimaal SPF 30 die zowel tegen UV-A als UV-B beschermt. Als de zon schijnt, moet deze minimaal elke 2 tot 3 uur worden aangebracht. Ook in de winter.

Houdt u er rekening mee dat UV-A zonlicht door glas gaat, in tegenstelling tot UV-B. Dit betekent dat zonbescherming ook nodig is wanneer u bijvoorbeeld auto rijdt.

Het is uitermate belangrijk deze adviezen strikt op te volgen. Uiteraard is het gebruik van een zonnebank in deze periode ook niet toegestaan.

UV bescherming is ook van belang in het geval u onverhoopt een blauwe plek aan een behandeling heeft overgehouden. Blauwe plekken kunnen onder invloed van zonlicht een permanente huidverkleuring geven.

Zelfbruiners

Vanaf 2 weken voor tot en met 6 weken na een IPL-OPL, fractionele laser of diep-infrarood behandeling is het gebruik van zelfbruiners niet toegestaan.

Lees verder Inklappen