IPL-OPL behandeling

Is voorbereiding nodig?

Voorafgaande aan de behandeling mag u;

  • Gedurende 4-6 weken geen blootstelling aan UV licht (zon, zonnebank) hebben gehad
  • Gedurende 2 weken geen ex-foliërende producten en/of zelfbruinende crèmes hebben gebruikt
  • U dient het te behandelen gebied 24-48 uur voor de behandeling te scheren

Specifiek bij ontharen

  • Geen mechanische epileren vanaf 6 weken voor de behandeling

Voorafgaande aan de werkelijke behandeling, zullen wij de hoeveelheid pigment in de huid nauwkeurig meten met Skintel. Wij kunnen dan meten of u recentelijk teveel UV blootstelling heeft gehad.

Op die manier kan een IPL-OPL behandeling op de meest nauwkeurige manier plaats vinden, kunnen wij maximaal behandelen terwijl we het eigen pigment niet beschadigen.

De Skintel is de enige sensor die door de FDA is goedgekeurd voor dit doel en wij zijn de eerste kliniek in de Benelux die Skintel gebruiken.

IPL-OPL kan gecombineerd worden met botox en/of fillers met inachtneming van de tijdsintervallen zoals die in het overzicht vermeld staan.

Wat gebeurt tijdens de behandeling?

Een behandeling duurt meestal tussen de 15 en 60 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. De behandelig word stap voor stap uitgelegd. Naderhand zal de huid worden gekoeld met een compres.

Is een IPL-OPL behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt de behandeling niet als erg pijnlijk ervaren en er is dan ook geen lokale verdoving noodzakelijk. Het gevoel wordt wel omschreven als een elastiekje tegen de huid.

Onze lokale verdovingscreme wordt speciaal voor ons gemaakt.

Indien u dat wenst is het mogelijk de huid te verdoven met een lokale verdovingscreme en/of paracetamol. Deze worden in de kliniek ter beschikking gesteld en moeten beide 30 tot 45 minuten inwerken. Zij zullen de behandeling niet gevoelloos maken, wel wordt deze aangenamer.

Wanneer zie ik resultaat?

Gebroken vaatjes en pigmentvlekken zullen donker aankleuren en in maximaal 10 dagen verdwijnen. Bij ontharen zullen haren soms tijdens de behandeling gelijk loslaten, soms in de dagen erna.

In bijna alle gevallen zullen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn om het gewenste eindresultaat te krijgen.

De intervallen tussen de IPL-OPL behandelingen varieren van (minimaal) 2 weken voor vaatjes, (minimaal) 3-4 weken voor pigment en 2-10 weken voor ontharen.

Mocht u specifieke vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Lees verder Inklappen