IPL-OPL bijwerkingen

Is IPL-OPL veilig?

Door de toegpaste OPL technologie is deze behandeling zeer veilig, mits de adviezen ten aanzien van voor- en nazorg worden opgevolgd.

Wat kunnen bijwerkingen van IPL-OPL zijn?

 • Roodheid en zwelling na de behandeling wat maximaal 10 dagen kan duren. Ter reductie van roodheid kunnen wij direct na de behandeling brimonidine gel aanbrengen
 • Hoewel zeer ongebruikelijk, kan na de behandeling met de flitslamptechniek blaarvorming of een lichte verbranding van de opperhuid optreden
 • Tijdelijke vermindering of vermeerdering van pigment kan voorkomen en zal normaal gesproken binnen 6 tot 12 maanden na de behandeling vervagen

Specifiek bij de behandeling van vaatjes en pigment

 • Donkerverkleuring van de pigmentvlekjes wat een aantal dagen kan duren
 • Lichte korstvorming op het behandelde gebied wat maximaal 14 dagen kan duren
 • Vermindering van haargroei

Specifiek bij ontharen

 • Hergroei of verandering van donker haar in dons haar, ingegroeide haren, toegenomen haargroei (dit laatste met name bij patiënten afkomstig uit het Mediterrane of Midden-Oosten gebied)

Zijn er nog andere risico's?

Er is een potentieel (klein) risico op een allergische reactie tegen de gebruikte geleidingsvloeistof, waaronder tijdelijke zwelling, jeuk en huiduitslag.

Er zal tijdens de IPL-OPL behandeling gebruik worden gemaakt van speciale oogbeschermers. Wanneer deze tijdens de behandeling onverhoopt verplaatsen, bestaat er een kans dat de IPL-OPL stralen in het oog terecht komen. De gevolgen kunnen divers zijn, waaronder tijdelijke of permanente blindheid.

Mocht u specifieke vragen hebben, tijdens het intakegesprek is daar alle ruimte voor. Ook kunt u direct contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

 • Is IPL-OPL schadelijk voor de huid?

  Er wordt gebruik gemaakt van zichtbaar licht. Behalve de genoemde bijwerkingen welke kunnen ontstaan door het opwarmen van de huid, is er geen ander schadelijk effect. 

 • Hoe lang kan zwelling aanhouden?

  Zwelling komt overigens niet altijd voor. Wanneer het wel optreedt, duurt deze maximaal een dag of drie. Om die reden voeren wij een IPL-OPL behandeling vaak op een donderdag of vrijdag uit, zodat de meeste zwelling na het weekend weer weg is.

Lees verder Inklappen