UltraShape Power overzicht

UltraShape Power

In de kliniek maken wij gebruik van de UltraShape Power. Dit is de laatste en meest geavanceerde en krachtige machine in de UltraShape serie. De UltraShape Power wordt gebruikt voor het;

 • Vernietigen van vetcellen
 • Reduceren van de dikte van de vetlaag onder de huid
 • In model brengen van het lichaam, ofwel "body shaping"

Wij willen u graag zorgvuldig informeren over de behandeling met de UltraShape Power. U kunt over de volgende onderwerpen verder lezen;

Hoe werkt vetreductie?

De UltraShape Power werkt op basis van ultrageluid en is geheel pijnloos. Door gebruik te maken van een specifieke frequentie worden vetcellen tijdens de behandeling vernietigd doordat ze letterlijk uiteenvallen. Deze techniek is vergelijkbaar met het vergruizen van nierstenen.

Vervolgens worden de vernietigde vetcellen samen met hun inhoud door het lichaam afgevoerd, vergelijkbaar met het proces dat plaats vindt tijdens het afvallen. Er is aangetoond dat de hoeveelheid vetten (triglyceriden) in het bloed of de lever niet toenemen tijdens dit proces. 

Hoeveel vet verdwijnt?

In de meeste gevallen (80%) is er slechts 2 weken na de behandeling al een verbetering te zien. Uiteindelijk leidt behandeling met de UltraShape Power tot een vetreductie van gemiddeld 32%, ofwel 2-5 cm reductie van de omtrek. Bij 83% is er minimaal 1,5 cm reductie. 

Hoe wordt de UltraShape Power gebruikt?

In de regel in combinatie met de VelaShape III, welke zorgt voor huidverstrakking en het effect van de UltraShape Power versterkt.

Voordelen van de UltraShape Power 

In vergelijking met andere methodes heeft de UltraShape Power veel voordelen.

 • Alhoewel liposuctie zeer effectief is, zijn er ook risico's verbonden aan het chirurgisch afzuigen van vet
 • Coolsculpting is een methode voor het (bijna) bevriezen van vet, maar heeft zoveel nadelen dat deze technologie - in zijn huidige vorm - naar onze mening achterhaald is

1. Gelijkmatig resultaat

 • De UltraShape Power maakt gebruik van een transducer die over de huid glijdt, waardoor een zeer gelijkmatig resultaat verkregen wordt 
 • Coolsculpting maakt gebruik van een applicator die op een vaste plaats werkt. Hierdoor vindt er lokaal vetreductie plaats met de mogelijkheid dat de applicator een permanente afdruk achter laat. Dit wordt wel de "shark bite" genoemd 

2. Hoge mate van effectiviteit

 • De UltraShape Power geeft na drie standaard behandelingen tot 32% vetreductie in tegenstelling tot 22% na behandeling met Coolsculpting
 • In sommige gevallen leidt Coolsculpting juist tot meer vet, zogenaamde "paradoxale vet hypertrofie", welke alleen met liposuctie te behandelen is


3. Zeer specifiek in vernietigen van vet

 • De UltraShape Power vernietigt alleen vetcellen, terwijl het omliggende weefsel en bloedvaten niet beschadigt
 • Het (bijna) bevriezen van de huid met Coolsculpting kan leiden tot langdurige pijn door beschadiging van de zenuwen


4. Tevens huidverstrakking

 • Na vetreductie is het zeer belangrijk dat de overtollige huid krimpt. Hiertoe wordt de UltraShape Power gecombineerd met de VelaShape III
 • Het (bijna) bevriezen van vet of liposuctie leidt niet tot huidverstrakking


5. Geen pijn

 • Een behandeling met de UltraShape Power is eigenlijk pijnloos. Het gemiddelde pijnniveau is 0,7 op een schaal van 0 tot 10
 • Het (bijna) bevriezen van vet is pijnlijk, met name de eerste minuten wanneer de temperatuur van de huid en het vet daalt van lichaamstemperatuur tot rond de nul graden


6. Geen herstel

 • Na een behandeling met de UltraShape Power kunnen dagelijkse activiteiten direct hervat worden
 • Coolsculpting kan leiden tot blaren op de huid

Wat kost de UltraShape Power?

De (totale) prijs is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, uw body mass index (BMI) en het aantal te verwachten behandelingen, gebruikelijk is 3. Het effect van de UltraShape Power is permanent, ervan uitgaande dat uw dieet en levensstijl niet significant veranderen.

Indien u een abonnement afneemt voor 3 behandelingen, ontvangt u een korting van 5%. U betaalt dan het totale bedrag uiterlijk op de dag van de eerste UltraShape Power behandeling. Uiteraard kunt u ook gewoon per behandeling betalen. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze prijslijst.

Heeft u specifieke vragen over de mogelijkheden van een UltraShape Power behandeling voor u, dan kunt u natuurlijk direct contact opnemen met onze kliniek.

Veelgestelde vragen

 • Wat is ultrageluid?

  Dit is geluid met een dusdanig hoge frequentie dat het niet meer hoorbaar is. Hoog frequent geluid wordt ook gebruikt bij beeldvormende diagnostiek. De UltraShape Power maakt gebruik van ultrageluid.

 • Wat is focused ultrasound?

  De UltraShape Power maakt gebruik van focused ultrasound. Bij deze techniek komen de geluidsgolven samen op een punt diep onder de huid. Zij lopen als het waren in trechtervorm. Hierdoor komt de meeste energie diep in de huid of eronder, daar waar het vet zich bevindt. Het is een statische methode.

  Bij non-focused ultrasound komt de meeste energie direct aan de oppervlakte van de huid terecht en maar een klein deel onder de huid.  Het is een dynamische methode.

 • Wat is pulsed ultrasound?

  Hierbij wordt er afwisselend een ultrageluid puls gegeven. Tussen de pulsen door kan de energie zich verspreiden zodat er geen warmte ontstaat. De UltraShape Power maakt gebruikt van deze pulsed techniek.

 • Wat is ultrasound super mode?

  De UltraShape Power heeft twee mogelijke instellingen, de single mode (standard mode) die op een diepte werkt en de super mode (power mode) die tegelijkertijd op verschillende dieptes werkt. Wij maken alleen gebruik van de super mode en rekenen hier geen extra kosten voor.

 • Wat is cavitatie?

  Cavitatie is het imploderen van de cel. Dit mechanisme wordt dus niet toegepast bij een UltraShape Power behandeling.

 • Wat is HIFU?

  HIFU wordt gebruikt voor het verstrakken van de huid en/of voor permanente vetreductie en werkt ook op basis van ultrageluid, echter een hogere ferquentie dan de UltraShape Power. HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound. Er ontstaat ook warmte bij de behandeling (65 graden C), welke als pijnlijk wordt ervaren. Bij alleen het verstrakken van de huid is een ander mogelijk nadeel van warmte dat bij elke behandeling een (klein) deel van het onderhuidse vet verdwijnt, terwijl in het ouder wordende gezicht er vaak juist al te weinig volume is.

 • Wat is Ulthera?

  Ulthera wordt gebruikt voor het verstrakken van de huid en werkt ook op basis van ultrageluid, echter met een hogere frequentie dan de UltraShape Power. Er ontstaat ook warmte bij de behandeling (65 graden C), welke als pijnlijk wordt ervaren.

  Ander nadeel van warmte is dat bij elke behandeling een (klein) deel van het onderhuidse vet verdwijnt, terwijl in het ouder wordende gezicht er vaak juist al te weinig volume is. Ook is het  beschadigen van zenuwen een risico, met tijdelijke uitval als gevolg.

Permanente vetreductie met UltraShape Power

Nadelen Coolsculpting

Lees verder Inklappen