IPL-OPL overzicht

IPL-OPL overzicht

In de kliniek maken wij gebruik van OPL, ofwel Optimized Pulsed Light, als opvolger van IPL. Wij hebben twee verschillende handstukken.

 • Voor de behandeling van pigment en vaatjes (MAX-G)
 • Voor permanente haarreductie (MAX-Rs)

 Wij willen u graag zorgvuldig informeren over de behandeling met OPL. U kunt over de volgende onderwerpen verder lezen;

Wat is Optimized Pulsed Light (OPL)?

OPL is de opvolger van IPL (Intense Pulsed Light). De opvolger van IPL biedt zeer goede resultaten bij de behandeling van pigmentvlekjes, vaatjes, zonbeschadigde huid en permanente haarreductie.

Voor de herkenbaarheid gebruiken we op deze website de gecombineerde term IPL-OPL, alhoewel wij strikt genomen gebruiken maken van OPL en niet van IPL. 

Wat zijn de voordelen van OPL versus IPL?

De meest geavanceerde OPL is die als onderdeel van het Palomar Icon platform. Wij zijn de eerste en enige kliniek in de Benelux die beide OPL handstukken gebruiken.

Afhankelijk van de gebruikte golflengte wordt een specifiek doelwit in de huid behandeld, waarbij de rest van de huid onaangetast blijft.

OPL maakt gebruik van een lichtbron met een golflengte van 500 nM (vaatjes en pigment handstuk) of 650 nM (ontharen) tot 1200 nM.

Voordelen van OPL zijn minder pijn in combinatie met toegenomen veiligheid en effectiviteit. 

1. Minder pijn door

 • Het maakt gebruik van zeer effectieve koeling waardoor het saffier kristal in het handstuk ook tijdens de behandeling op de ingestelde temperatuur blijft (5 graden C). Hierdoor wordt de huid beter beschermd en is de behandeling minder pijnlijk. IPL heeft meestal geen koeling of een koelelement dat tijdens de behandeling in temperatuur toeneemt, door herhaald flitsen
 • In voorkomende gevallen gebruiken we een effectieve verdovende crème

2. Minder bijwerkingen

 • Er wordt een golflengte gefilterd bij het vaatjes en pigment handstuk van Palomar. Er blijkt namelijk dat licht met een golflengte van 670 to 870 nM geen effectieve rol speelt bij de behandeling van pigment of bloedvaatjes. Wel draagt deze golflengte eventueel bij aan het ontstaan van mogelijke bijwerkingen. Bij IPL wordt deze golflengte er niet uitgefilterd

3. Veiliger door

 • Toepassing van de zogenaamde “smooth pulse” technologie. Hierbij wordt de benodigde energie tijdens de puls gelijkmatig aan de huid geleverd. Hierdoor is de behandeling minder pijnlijk omdat de pijngrens minder snel bereikt wordt, minder schadelijk, omdat de energie de temperatuursgrens van de huid minder snel overschrijdt, en effectiever omdat het doel gelijkmatig wordt opgewarmd zonder dat het te veel behandeld wordt


4. Effectiever door
En nu wordt het echt technisch

 • Gebruik van een verbeterde xenonlamp technologie waardoor er met een hoger energie niveau (en dus effectiever) gewerkt kan worden
 • De eerste OPL die gebruik maakt van calibratie waardoor de hoeveelheid afgegeven energie constant is, onafhankelijk van de levensduur van de xenonlamp
 • Gebruik van fotonrecycling. Dit betekent dat op de huid weerkaatste fotonen (het licht dus) via spiegels in het handstuk weerkaatst worden. Zij worden dus opnieuw gebruikt, waardoor er minder energie verlies is en een behandeling dus effectiever wordt

Wat kost IPL-OPL?

De (totale) prijs is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en het aantal te verwachten behandelingen. Indien u een abonnement afneemt ontvangt u een korting van 5 tot 10%. U betaalt dan het totale bedrag uiterlijk op de dag van de eerste IPL-OPL behandeling.

Uiteraard kunt u ook gewoon per behandeling betalen. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze prijslijst.

Heeft u specifieke vragen over de mogelijkheden van een IPL-OPL behandeling voor u, dan kunt u natuurlijk direct contact opnemen met onze kliniek.

Veelgestelde vragen

 • Is IPL-OPL hetzelfde als laser?

  Er zijn een aantal verschillen tussen IPL-OPL en laser. Laser maakt gebruik van een golflengte terwijl IPL-OPL een golflengte spectrum gebruikt. Dat heeft voordelen, omdat targets (vaatjes en pigment) gevoeliger kunnen zijn voor net een andere golflengte. 

 • Is laser of IPL-OPL krachtiger?

  De kracht - en dus effectiviteit - hangt af van de hoeveelheid energie die wordt gebruikt per puls en van de sluitertijd van die puls. Hoe meer energie in een kortere tijd, hoe krachtiger. Het hangt dus van de apparatuur af hoe krachtig een IPL-OPL of laser is. Door de geavanceerde koeling is onze IPL-OPL zeer krachtig en tegelijkertijd zeer veilig.

Lees verder Inklappen