ZO Skin Health overzicht

Introductie ZO Skin Health

De producten van ZO Skin Health zijn ontwikkeld voor diegene die dagelijkse huidverzorging serieus neemt.

Het werd wel de cosmetische lijn genoemd. We kunnen gerust stellen dat deze lijn zijn gelijke niet kent en misschien doet het woord “cosmetisch” wel niet helemaal recht aan de effectiviteit van deze producten.

Na de integratie van de medische lijn ZO Medical in de cosmetische lijn ZO Skin Health wordt er sinds 2018 geen onderscheid meer gemaakt tussen cosmetisch of medisch. 

Lees meer over

Verschillende stappen

ZO Skin Health bestaat uit verschillende producten met als doel reinigen, exfoliëren of peelen, producten voor een specifiek indicatie, kalmerende en hydraterende producten en zeer effecieve zonbescherming. Ook zijn er verschillende producten voor het lichaam. 

Retinol

Een van de belangrijkste ingrediënten van ZO Skin Health is retinol, oplopend tot 1%. Dit percentage is beduidend hoger dan in enige andere cosmetische lijn.

Retinol wordt in de cel omgezet in tretinoïne, waarna het onder andere de collageen en elastine productie stimuleert. Hierdoor wordt de huid steviger en elastischer.

Retinol leidt ook tot meer hyaluronzuur. De functie van hyaluronzuur is het binden van water. Het gevolg is dat retinol dus leidt tot een beter gehydrateerde huid.

Tenslotte remt retinol de overmatige productie van pigment en talg.

Anti-oxidanten

Een andere belangrijke component van ZO Skin Health zijn diverse anti-oxidanten, aanwezig in verschillende producten. We weten ondertussen dat anti-oxidanten essentieel zijn voor het verminderen van schade door onder andere UV.

 

Waarom wij kiezen voor ZO Skin Health

Zon bescherming voor gevorderden

Lees verder Inklappen