IPL-OPL nazorg

Wat gebeurt er na de behandeling?

Het is belangrijk om de aan u gegeven adviezen voor, tijdens en na de behandeling op te volgen om een zo goed mogelijk cosmetisch resultaat te krijgen. Het niet opvolgen van deze adviezen kan een suboptimaal resultaat opleveren.

De eerste uren na de behandeling mag u de huid lokaal koelen. Pijnstillers zijn, indien nodig, toegestaan.

U kunt direct na de behandeling uw normale sociale activiteiten weer hervatten.

Schijnbare haargroei na de behandeling is mogelijk; dit zijn meestal haren die door de behandeling naar buiten worden gewerkt en is geen echte haargroei.

Advies na een IPL-OPL behandeling

Voor het beste resultaat en ook voor uw eigen comfort, adviseren wij u de volgende adviezen op te volgen.

Het is van belang dat;

  • Blootstelling aan UV licht (zonlicht, zonnebank) en overmatige hitte vermeden moet worden tijdens en ten minste 6 weken na de behandeling.
  • Gedurende deze periode zonbescherming met factor 30 minimaal om de 2-3 uur op het behandelde lichaamsdeel aangebracht moet worden.
  • Cosmetica, zwemmen, sauna, sport en exfoliëren van de huid pas zijn toegestaan wanneer eventuele roodheid is verdwenen.
  • U eventuele (bruine) korstjes niet verwijdert.

Herbehandeling

In geval van gebroken vaatjes zal herbehandeling een keer in de 1 of 2 jaar nodig zijn. Het gaat dan meestal om een enkele sessie.

Wij stellen graag een IPL-OPL behandelplan voor u op in onze kliniek in Amsterdam. Mocht u specifieke vragen hebben, tijdens het intakegesprek is daar alle ruimte voor. Ook kunt u direct contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

  • Is het effect van IPL-OPL permanent?

    De bloedvaatjes, pigmentvlekken en haren worden permanent verwijderd. Wel kunnen en nieuwe terug komen in de loop der tijd, in het geval van vaatjes en pigmentvlekken sterk afhankelijk van blootstelling aan de zon en de mate waarin onderliggend leiden (zoals bijvoorbeeld rosacea) onder controle zijn. Een herbehandeling bestaat meestal uit 1 of 2 behandelingen per 1 tot 2 jaar.

Lees verder Inklappen