Filler behandeling

Is er een behandelprotocol?

De NVCG veldnorm voor cosmetisch gebruik van niet-lichaamseigen, afbreekbare fillers wordt gevolgd. Deze norm is opgesteld door een werkgroep bestaande uit leden van de beroepsgroep NVCG. Hierin worden de eisen en voorwaarden voor het gebruik van fillers beschreven. 

Is voorbereiding nodig?

Er is geen specifieke voorbereiding nodig anders dan de richtlijnen voor antistolling zo mogelijk op te volgen. Ook is het verstandig om vanaf 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken, ter vermindering van de kans op blauwe plekken.

In geval van een filler in de lippen wordt soms Zelitrex voorgeschreven ter voorkoming van het activeren van het herpesvirus dat verantwoordelijk is voor een zogenaamde koortslip.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

De behandeling vindt plaats in één of meerdere sessies en duurt tussen de 15 en 60 minuten. 

Driedimensionaal kunnen denken is een eerste vereiste bij het uitvoeren van een filler behandeling.

De filler wordt toegediend middels een dunne naald of een canule. Een canule is een stompe naald waardoor het risico op blauwe plekken veel minder is. Wel moet in het geval van een canule een kleine toegangsopening in de huid worden gemaakt, met een naald.

Is een filler behandeling pijnlijk?

Alle fillers bevatten xylocaine dat zorgt voor lokale verdoving bij het injecteren. Het is in de regel niet nodig om de huid te verdoven, ook niet in het geval een canule wordt gebruikt.

Wanneer zie ik resultaat?

Wanneer u met een hyaluronzuur filler behandeld bent ziet u gelijk resultaat. In geval van Scupltra ziet u een (matig) initieel effect, door een zogenaamde steriele ontstekingsreactie van het weefsel. Het definitieve effect treedt bij Scupltra pas na enkele maanden op, door vorming van nieuw collageen.

Bij elke filler ziet u ook gedurende de eerste paar dagen mogelijk enige zwelling. Bij Scupltra is er een iets groter risico op zwelling dan na behandeling met een hyaluronzuur filler.

Wanneer u met een hyaluronzuur filler behandeld bent zal een controle afspraak worden gemaakt welke uiterlijk 14 dagen na de behandeling plaats dient te vinden. Een eventueel restant hyaluronzuur kan maximaal 2 weken bewaard worden voor hergebruik.

De duur van het effect is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het type filler, het aantal behandelingen, de gebruikte hoeveelheid en locatie. 

Mocht u specifieke vragen hebben, tijdens het intakegesprek is daar alle ruimte voor. Ook kunt u direct contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Asymmetrie van het gelaat: behandelen of juist niet?

Verhoudingen gelaat volgens de Golden Ratio

Zo min mogelijk pijn

Lees verder Inklappen