Huidanalyse

Maak direct een afspraak

Waarom een digitale huidanalyse?

Wij voeren een huidanalyse van het gelaat uit met behulp van een Visia digitale camera. Deze zeer geavanceerde camera meet specifiek poriën, rimpels, huidtextuur, littekens, pigmentvlekken, roodheid, zonbeschadiging en bacteriën, zowel op als onder het huidoppervlak. Voor deze laatste twee aspecten wordt gebruik gemaakt van niet schadelijke UV stralen. Indien gewenst kan de analyse zich richten op een bepaald aandachtsgebied.

De huidanalyse zal op gepaste tijden worden herhaald, afhankelijk van het soort behandeling die u in onze kliniek ondergaat. Met name in het geval van het gebruik van Zein Obagi huidproducten, IPL-OPL en fractionele laserbehandelingen zal er met regelmatige tussenposen een analyse worden verricht. Zo kunnen verbeteringen in uw huidconditie ook geobjectiveerd worden.

Ook kan de Visia de lengte en het volume van uw wimpers meten, waardoor de impact van een behandeling met het groei stimulerende product van Obagi kan worden gemeten. Dit product is speciaal ontwikkeld voor wimpers.

Werkelijke leeftijd van uw huid

De gemeten waarden worden vergeleken met personen van hetzelfde geslacht, leeftijd en huidskleur, uit een grote wereldwijde database, waarmee deze camera verbonden is. De resultaten van uw analyse worden niet aan deze database toegevoegd. Deze blijven dus strikt vertrouwelijk.

Hierdoor kan bepaald worden hoeveel procent uw huid beter of slechter scoort dan uw leeftijdsgenoten. Alles bij elkaar genomen kan de Visia ook de leeftijd van uw huid bepalen, welke mogelijk hoger of lager is dan uw werkelijke kalender leeftijd.

Computer simulatie

Op basis van een computer simulatie kan de Visia tonen hoe u er qua rimpels en pigment 5-7 jaar geleden uitzag of - misschien belangrijker - hoe u er over 5-7 jaar uit zult zien, zonder enige interventie of behandeling van uw huid.

Standaard foto’s en 3-D

Tegelijkertijd maakt deze camera standaard foto’s met telkens identieke belichting. Hierdoor kunnen later gemaakte foto’s goed worden vergeleken met de uitgangsfoto. Ook kunnen detail opnamen worden weergegeven in 3-D.

Voorbereiding van uw huid

Een goede huidanalyse is alleen mogelijk zonder make-up. Wij vragen u daarom, indien dat mogelijk is, zonder make-up naar de kliniek te komen. Mocht u deze toch hebben aangebracht dan stellen wij speciale reinigingsdoekjes ter beschikking en vragen wij u make-up voor de analyse te verwijderen. 

Neem uw resultaten mee naar huis

Indien u dat wenst kunnen wij de resultaten van uw huidanalyse per mail aan u opsturen. Zo kunt u thuis nog eens op uw gemak de resultaten van de analyse bekijken en de impact van een behandeling beoordelen.

Lees verder Inklappen