Testosteron therapie bij mannen

Testosteron therapie

Testosteron behandeling bij mannen is een van de meest verkeerd begrepen onderwerpen in de geneeskunde. Hierbij heeft iedereen zo zijn eigen mening, inclusief de media. Daarom is het belangrijk om de diagnostiek en behandeling van testosteron tekort te baseren op louter wetenschappelijke basis. Onze informatie is verkregen middels nascholing door Harvard Medical University.

Wij willen u graag zorgvuldig informeren over testosteron therapie. U kunt over de volgende onderwerpen verder lezen;

Kosten van testosteron therapie

De totale kosten bestaan uit;

  • Consult voor intake (eenmalig)
  • Vervolg consulten, inclusief aanvragen laboratoriumonderzoek, recepten en (indien van toepassing) het geven van injecties

En door u aan de zorgverlener te voldoen;

  • Laboratoriumonderzoek, meestal wordt deze bij de kliniek in rekening gebracht. Wij zullen deze kosten dan aan u doorbelasten. In andere gevallen ontvangt u een factuur direct van het laboratorium
  • Testosteron, uw bijdrage is afhankelijk van de vergoeding door de ziektekostenverzekering en uw eigen risico

Hormoon therapie bij vrouwen

Wij behandelen vrouwen niet met hormoon therapie, met name omdat er medisch gezien te veel aspecten bij komen kijken. Met andere woorden, behandeling is complex en vraag specifieke kennis die wij niet hebben.

Gelukkig kunnen wij u doorverwijzen naar specialisten op dit gebied, waaronder een gynaecoloog in Amsterdam. Vraag hier gerust naar tijdens een consult in onze kliniek.

Veelgestelde vragen

  • Is testosteron hetzelfde als anabole steroïden?

    Er zijn grote verschillen. Testosteron therapie wordt uitgevoerd met geregistreerde geneesmiddelen onder gecontroleerde omstandigheden. Zij kunnen gedurende langere tijd (jaren) worden gegeven.

    Anabole steroiden zijn stoffen die de werking van testosteron nabootsen. Zij worden vaak in een kuur gebruikt, met als risico dat na het stoppen er een terugval komt.

Hormonen bij mannen

Testosteron therapie bij mannen

Lees verder Inklappen