Fractionele laser overzicht

Fractionele laser

In de kliniek maken wij gebruik van twee verschillende fractionele lasers, elk met hun eigen specifieke indicaties.

  • Een erbium-glass laser met een golflengte van 1540 nM. Dit is een niet-ablatieve, diepe laser, waarbij de huid volledig intact blijft. 
  • Een erbium-yag laser met een golflengte van 2940 nM. Dit is een ablatieve, oppervlakkige laser, waarbij een deel van de huid verdampt.

Wij willen u graag zorgvuldig informeren over de fractionele laserbehandeling. U kunt over de volgende onderwerpen verder lezen;

Wat is een fractionele laserbehandeling?

Bij een fractionele laserbehandeling wordt niet de gehele huid behandeld, maar een fractie daarvan. Dit wordt gedaan doordat de laserstraal in vele kleine stralen wordt verdeeld, die loodrecht de huid binnen komen, op korte afstand van elkaar.

Een moderne laser maakt gebruik van fractionele technologie, maar het is niet zo dat alle fractionele lasers hetzelfde zijn.

De hoeveelheid energie, de nauwkeurigheid en de (eventuele) koeling bepalen de veiligheid en effectiviteit van een behandeling. Zo kunnnen de verschillende merken lasermachines eigenlijk niet met elkaar worden vergeleken.

Onze lasers maken maken gebruik van het Palomar Icon platform, welke wij als eerste en enige in de Benelux in zijn volledigheid tot onze beschikking hebben.

Voordelen fractionele laser

Bij niet-fractionele lasers (zogenaamde flat beam) wordt 100% van de huid behandeld. Dat is noodzakelijk indien men huidoneffenheden wil verwijderen, maar niet nodig bij de behandeling van huidveroudering.

Wanneer 100% van de huid behandeld is, zal wondgenezing alleen vanuit de diepte plaats vinden - en niet vanuit de zijkant zoals bij een fractionele laserbehandeling het geval is. Daardoor duurt de wondgenezing bij niet-fractionele laserbehandelingen langer. 

Hoe korter de periode van wondgenezing, hoe minder er sprake zal zijn van roodheid en zwelling. Ook is het risico op littekens of infecties kleiner bij een korte periode van genezing.  

Voordelen ten opzichte van een fractionele CO2 laserbehandeling

Het risico op bijwerkingen (langdurige roodheid, infecties, littekens en pigmentverschuivingen) bij de fractionele lasers die wij in onze kliniek gebruiken is minder dan bij de (fractionele) CO2 laser, die werkt met een golflengte van 10.640 nM.

Dit komt doordat de warmte van de (fractionele) CO2 laser in mindere mate door water in de huid wordt geabsorbeerd. Het gevolg is dat er bij een CO2 laser meer diffusie van warmte in de huid is.

De warmte kolom blijft dan niet beperkt tot een smalle straal, maar verspreidt zich naar de zijkant. Hierdoor wordt dus een groter oppervlak behandeld dan eigenlijk de bedoeling is waardoor het risico op bijwerkingen toeneemt. 

Wat kost een laserbehandeling?

De (totale) prijs van een laserbehandeling is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en het aantal te verwachten behandelingen.

Indien u een abonnement afneemt ontvangt u een korting variërend van 5 tot 10%. Combinatie abonnementen met IPL-OPL zijn mogelijk. U betaalt het totale bedrag uiterlijk op de dag van de eerste behandeling.

Uiteraard kunt u ook gewoon per behandeling betalen. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze prijslijst.

Mocht u specifieke vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Lees verder Inklappen