Botox Amsterdam

Botox in Amsterdam

Voor een botox behandeling zijn wij u graag van dienst in onze kliniek in Amsterdam. Met een botox behandeling worden verschillende tekenen van ouderdom en diverse gezondheidsklachten behandeld.

Vooral de behandeling van rimpels welke worden veroorzaakt door overmatige spieractiviteit is een frequente indicatie. Maar ook overmatige transpiratie moet worden genoemd.

Puur medische indicaties zijn bijvoorbeeld spierspasmen, een overactie blaas en anale fissuren.

Wij willen u graag zorgvuldig informeren over de behandeling met botox. U kunt over de volgende onderwerpen verder lezen:

Wat is botox?

Botuline toxine of botox is een natuurlijk eiwit en wordt door bacteriën gemaakt. Deze bacteriën (Clostridium botulinum) komen vrij in de natuur voor en kunnen een ziektebeeld veroorzaken dat botulisme heet.

Botulisme komt van het Latijnse woord “botulinum” dat worstje betekent. In de vroege 19e eeuw werd botulisme voor het eerst gezien en veroorzaakt door met Clostridium botulinum besmette worstjes.

Botox en Bocouture zijn de merknamen voor de stof botulinetoxine. Botox wordt al vanaf begin jaren ’70 gebruikt in de medische wereld voor verschillende doeleinden, o.a. bij de behandeling van neurologische aandoeningen.

Overigens heeft de bedenker van botox enorme spijt dat hij dit destijds aan Allergan heeft verkocht.

Hoe werkt het?

Botox wordt door de zenuwuiteinden opgenomen nadat het in de spier is geïnjecteerd. Daardoor zijn de zenuwuiteinden tijdelijk niet meer in staat een zogenaamde transmitter stof (acetylcholine) af te scheiden.

Deze transmitter stof is een soort “boodschapper” die een signaal naar de spieren stuurt, zodat deze kunnen samentrekken.

Het effect van botox houdt minimaal 3 maanden aan, bij herhaald gebruik tot wel 6 maanden. Indien er geen vervolg behandeling volgt, zullen de spieren weer net zo als voorheen functioneren.

80% van veroudering is acceptatie, die andere 20% verzorgen wij.

Heeft u specifieke vragen over de mogelijkheden van een botox behandeling voor u, dan kunt u natuurlijk direct contact opnemen met onze kliniek.

Wat kost botox?

De prijs is afhankelijk van het aantal gebieden dat wordt behandeld met botox en staat dus los van het aantal eenheden dat voor een dergelijk gebied wordt gebruikt.

Uitzonderingen zijn de behandeling van migraine, tandenknarsen en overmatig zweten. In die gevallen gelden "vanaf" prijzen. Ook gelden er speciale tarieven indien er met een zogenaamde "halve dosering" behandeld wordt. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze prijslijst.

Overigens is het in Nederland niet toegestaan om reclame te maken voor botox. Dat betekent ook dat prijsaanbiedingen niet zijn toegestaan, inclusief aanbiedingen via Groupon.

Veelgestelde vragen

Hoe ouder, hoe minder botox?

Lees verder Inklappen