Zein Obagi huidproducten

1. Zein Obagi huidproducten

De twee meest recent geïntroduceerde productlijnen van Dr. Zein Obagi (ZO), dermatoloog, zijn;

Sinds 2018 zijn de ZO Medical producten opgenomen in de ZO Skin Health productlijn. ZO Medical producten krijgen daardoor een ZO Skin Health verpakking, een andere naam en soms een gewijzigde grootte. De samenstelling, de werking en de indicaties van deze producten blijven hetzelfde.

Wij beschikken over het volledige assortiment en hebben altijd alles op voorraad. Dat biedt ons de mogelijkheid die producten van Zein Obagi te kiezen, die het best bij u passen.

Afhankelijk van de indicatie en uw persoonlijke wensen stellen wij een regime voor u samen. Naar onze mening zijn er geen betere huidproducten wanneer een echte huidverbetering en een gezonde huid uw doel is.

Producten van Zein Obagi zijn ook de best mogelijke voorbereiding op een chemische peeling of een laser behandeling. Het zorgt niet alleen voor een beter resultaat, de ingreep zal ook met minder risico’s gepaard gaan, het herstel zal korter zijn en het uiteindelijke effect zal langer aanhouden.

2. Peeling

De ZO Medical productlijn bevat ook verschillende peelings;

  • Enzymatic Peel
  • 3-Step Stimulation Peel
  • Controlled Depth Peel

3. Zein Obagi MediSpa

In de kliniek worden verschillende Obagi MediSpa behandelingen uitgevoerd, als ondersteuning van een regime met ZO Skin Health en/of ZO Medical huidproducten of als kennismaking met ZO;

Wij willen u graag zorgvuldig informeren over de behandeling met ZO huidproducten. Heeft u specifieke vragen, dan kunt u natuurlijk direct contact opnemen met onze kliniek.

4. Obagi Medical, Nu-derm en Blue Peel

Dr. Zein Obagi is bekend geworden door de ontwikkeling en introductie van het baanbrekende Nu-derm Fx systeem en de “Blue Peel”, vele jaren geleden.

Deze werden op de markt gebracht door Obagi Medical. Dr. Obagi heeft geen banden meer met Obagi Medical. Alle andere systemen van Obagi Medical zijn dan ook niet door hem ontwikkeld. Zij dragen slechts zijn naam.

De verschillende producten uit de Obagi Medical lijn waren;

  • ELASTIlash Eyelash Solution
  • Nu-derm Fx systeem
  • CLENZIderm M.D. systeem
  • Rosaclear systeem
  • ELASTIderm Eye en Décolletage

De producten van Obagi Medical waren gedurende vele jaren in de meeste Europese landen niet verkrijgbaar, ook niet in Nederland.

In 2019 zijn Obagi Medical producten in Nederland opnieuw geintroduceerd. Wij zullen deze producten niet gaan verkopen.

Destijds zijn in onze kliniek alle Obagi Medical producten volledig vervangen door ZO Skin Health en ZO Medical, welke door Zein Obagi persoonlijk zijn ontwikkeld, inclusief de behandelprotocollen voor de diverse indicaties. Dit geldt ook voor de "Blue Peel" welke door ons is vervangen door de Controlled Depth Peel.

Het principe van het Nu-derm Fx systeem is overigens achterhaald. Dit systeem is gebaseerd op hydrochinon en vitamine-A zuur crème.

Hydrochinon crème heeft diverse nadelen, waaronder toename van pigmentvlekken en permanente verkleuring van de huid.

Van vitamine-A zuur crème is bekend dat het de huid meer irriteert dan retinol. De huidige ZO Skin Health producten zijn dan ook gebaseerd op retinol, niet op vitamine-A zuur crème.

Lees verder Inklappen