Zein Obagi behandeling

Zein Obagi

Dr. Zein Obagi is een bekende dermatoloog die zijn leven gewijd heeft aan het creëren van cosmetische en medische huidproducten. Ze werken therapeutisch en zorgen voor een stralende, gezonde huid. Er zijn verschillende soorten huidproducten en bieden alle ZO producten aan in onze webshop, voor elke stap van uw routine.

Volledige huidbehandeling

Voordat u kunt beginnen met het zelf behandelen van uw huid, bespreken we tijdens een consult in onze kliniek in Amsterdam wat de mogelijkheden zijn, voorafgegaan door een grondige huidanalyse. Uiteindelijk wordt de juiste routine vastgesteld.

Zein Obagi behandelingen

Een behandeling met Zein Obagi huidproducten is de basis voor een gezonde huid. Behoudens eventuele aanvullende behandelingen in onze kliniek, is het niet nodig om andere behandelingen elders uit te voeren. 

1. ZO Skin Health behandeling

De twee meest recent geïntroduceerde productlijnen van Dr. Zein Obagi (ZO), dermatoloog, zijn;

Sinds 2018 zijn de ZO Medical producten opgenomen in de ZO Skin Health productlijn. ZO Medical producten krijgen daardoor een ZO Skin Health verpakking, een andere naam en soms een gewijzigde grootte. De samenstelling, de werking en de indicaties van deze producten blijven hetzelfde.

Wij beschikken over het volledige assortiment en hebben altijd alles op voorraad. Dat biedt ons de mogelijkheid die producten van Zein Obagi te kiezen, die het best bij u passen.

Afhankelijk van de indicatie en uw persoonlijke wensen stellen wij een regime voor u samen. Naar onze mening zijn er geen betere huidproducten wanneer een echte huidverbetering en een gezonde huid uw doel is.

Producten van Zein Obagi zijn ook de best mogelijke voorbereiding op een chemische peeling of een laser behandeling. Het zorgt niet alleen voor een beter resultaat, de ingreep zal ook met minder risico’s gepaard gaan, het herstel zal korter zijn en het uiteindelijke effect zal langer aanhouden.

2. Chemische peeling

De ZO Medical productlijn, die is opgenomen in de Zo Skin Health productlijn,  bevat ook verschillende behandelingen met een peeling;

 

3. Zein Obagi MediSpa behandeling

In de kliniek worden verschillende Zein Obagi MediSpa behandelingen uitgevoerd, als kennismaking of ondersteuning van een regime met ZO Skin Health huidproducten;

Wij willen u graag zorgvuldig informeren over de verschillende behandelingen met Zein Obagi huidproducten. Heeft u specifieke vragen, dan kunt u natuurlijk direct contact opnemen met onze kliniek.

4. Obagi Medical, Nu-derm en Blue Peel

Dr. Zein Obagi is bekend geworden door de ontwikkeling en introductie van het baanbrekende Nu-derm Fx systeem en de “Blue Peel”, vele jaren geleden.

Deze werden op de markt gebracht door Obagi Medical. Dr. Obagi heeft geen banden meer met Obagi Medical. Alle andere systemen van Obagi Medical zijn dan ook niet door hem ontwikkeld. Zij dragen slechts zijn naam.

De verschillende producten uit de Obagi Medical lijn waren;

 • ELASTIlash Eyelash Solution
 • Nu-derm Fx systeem
 • CLENZIderm M.D. systeem
 • Rosaclear systeem
 • ELASTIderm Eye en Décolletage

De producten van Obagi Medical waren gedurende vele jaren in de meeste Europese landen niet verkrijgbaar, ook niet in Nederland.

In 2019 zijn Obagi Medical producten in Nederland opnieuw geintroduceerd. Wij zullen deze producten niet gaan verkopen.

Destijds zijn in onze kliniek alle Obagi Medical producten volledig vervangen door ZO Skin Health en ZO Medical, welke door Zein Obagi persoonlijk zijn ontwikkeld, inclusief de behandelprotocollen voor de diverse indicaties. Dit geldt ook voor de "Blue Peel" welke door ons is vervangen door de Controlled Depth Peel.

Het principe van het Nu-derm Fx systeem is overigens achterhaald. Dit systeem is gebaseerd op hydrochinon en vitamine-A zuur crème.

Hydrochinon crème heeft diverse nadelen, waaronder toename van pigmentvlekken en permanente verkleuring van de huid.

Van vitamine-A zuur crème is bekend dat het de huid meer irriteert dan retinol. De huidige ZO Skin Health producten zijn dan ook gebaseerd op retinol, niet op vitamine-A zuur crème.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik zelf een regime samenstellen?

  Op basis van de product beschrijvingen kunt u zelf een regime samenstellen. Toch kan het raadzaam zijn om naar onze kliniek te komen om een advies op maat re krijgen.

 • Zijn er specifieke producten voor mannen?

  Mannen hebben een andere huid dan vrouwen en daardoor zal de samenstelling van het regime anders kunnen zijn. Toch is het niet zo dat er specifieke mannen of vrouwen producten bestaan. Overigens bevatten alle producten zo min mogelijk geurstoffen en zijn zij zo onzichtbaar mogelijk.

 • Kan ik deze huidproducten ook tijdelijk gebruiken?

  Dat kan maar heeft meestal niet zoveel zin. Deze producten worden specifiek gebruikt bij het tegengaan van veroudering, pigmentvleken, acne en rosacea. Bij het stoppen van het gebruik zal de oorspronkelijke aandoening terug kunnnen komen en gaat de veroudering van de huid weer net zo snel verder als voorheen.

 • Krijg ik begeleiding in het gebruik?

  Jazeker. Niet alleen bij het samenstellen van een regime, ook tijdens het vervolg zijn wij beschikbaar. Standaard is een eerste controle na 3 weken, vervolgens 6 weken later en dan elke 2-3 maanden - of met langere intervalllen, net waaraan u behoefte heeft. Overigens zijn deze controles kosteloos, zolang u producten bij ons aanschaft.

 • Hoe kom ik aan nieuwe producten?

  Indien uw ZO Skin Health producten op zijn, kunt u in onze webshop nieuwe producten bestellen. Indien dat makkelijker is mag u ook langs komen, wij zijn elke (werk) dag geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Of u belt ons op of stuurt ons een mail, wij zenden dan de producten direct vanuit de kliniek naar u op. 

Lees verder Inklappen