Fractionele laser indicaties

Werkzaamheid

De 1540, niet-ablatief, diepe fractionele laser is bedoeld voor het coaguleren van de huid en het vernieuwen ervan, de behandeling van striae, littekens, grove poriën, onregelmatige textuur, huidverstrakking en melasma.

De 2940, ablatieve, oppervlakkige fractionele laser is bedoeld voor het coaguleren van de huid en het vervangen en vernieuwen ervan, de behandeling van fijne lijntjes, rimpels en groeven, onregelmatige textuur, gepigmenteerde afwijkingen en roodheid.

Bij de gecombineerde behandeling van de 1540 en 2940 lasers, zijn de indicaties identiek aan die van de 2940 laser, maar is de behandeling effectiever dan de 2940 laser alleen. Overigens is dit de enige gecombineerde laserbehandeling die door de Amerikaanse FDA is goedgekeurd.

Is een laserbehandeling geschikt voor mij?

Bij een fractionele laserbehandeling (1540, niet-ablatief, diep) zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk (3-5). Het is mogelijk om een 1540 nM laserbehandeling te combineren met diep-infrarood of VelaShape III indien er sprake is van huidverslapping.

Een intensieve fractionele laserbehandeling (2940, ablatief, oppervlakkig)  kan alleen in het gelaat uitgevoerd worden. Meestal is 1 behandeling voldoende en vaak wordt deze gecombineerd met de 1540, niet-ablatieve laser. Voor het lichaam is alleen een mildere versie van deze behandeling mogelijk, simpelweg omdat de huid daar dunner is dan in het gelaat.

Waar moet ik verder rekening mee houden?

Indien er sprake is van uitgebreide couperose (gebroken vaatjes) kan het wenselijk zijn deze eerst met IPL-OPL te behandelen. 

Hiermee voorkomen we dat deze vaatjes tijdens een laserbehandeling geraakt worden, waardoor er bloedingen zouden kunnen ontstaan die de laser weer minder effectief maken.

Wanneer is een laserbehandeling geen optie?

Indien er sprake is van bepaalde pigmentvlekken, zoals zwangerschapsmasker (melasma) of pigment na een ontsteking (post-inflammatoire hyperpigmentatie, PIH) is een laserbehandeling geen optie indien de activiteit van de pigmentcellen niet volledig onder controle is, aangezien de behandeling de pigmentvlekken dan erger zou kunnen maken.

Wanneer de pigmentcellen wel onder controle zijn gebracht - door middel van hydrochinon crème - dan kan de 1540, niet ablatieve laser juist weer worden gebruikt ter behandeling van bijvoorbeeld melasma.

Bij een donkere of gemengde huid zijn wij teruhoudend met de 2940, ablatieve laser. Wij behandelen dan alleen met de 1540, niet-ablatieve laser.

In geval van permanente fillers kan er in dat specifieke gebied alleen met de meer oppervlakkige laser worden behandeld (2940, ablatief) en dan alleen met de oppervlakkigste lens (rode lens). Hiermee voorkomen we dat de permanente filler complicaties gaat geven.

Zijn er alternatieven?

Ja, een chemische peeling, zoals de 3-Step Peel of de Controlled Depth Peel van Zein Obagi.

Mocht u specifieke vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Rokerlijntjes rond de mond

Fijne lijntjes rond de ogen

Lees verder Inklappen