Nieuws

Maak direct een afspraak

PERSBERICHT - IPL-OPL veiliger door Skintel

11-06-2012

Pigment in de huid

Als eerste in de Benelux: Skintel TM ter objectivering van pigment in de huid. Vanaf heden is een behandeling met IPL-OPL nog veiliger.

De Kliniek voor Esthetische Geneeskunde aan de Keizersgracht in Amsterdam introduceert namelijk Skintel. Skintel is een innovatieve sensor die de hoeveelheid pigment in de huid nauwkeurig kan meten.

Op die manier kan een IPL-OPL behandeling op de meest nauwkeurige manier plaats vinden. De Skintel is de enige sensor die door de FDA is goedgekeurd voor dit doel. 

Lager risico op bijwerkingen

Tot nu toe moest de hoeveelheid pigment van de huid voornamelijk met het blote oog worden vastgesteld. Bij de Kliniek voor Esthetische Geneeskunde is dat verleden tijd en kan een behandeling uiterst nauwkeurig plaatsvinden. De kans op complicaties en risico’s als overbehandeling zijn daarmee nog kleiner.

IPL-OPL

Voor een IPL-OPL behandeling is ook de mate van blootstelling aan UV licht van de patiënt van groot belang. Hoe meer pigment een huid bevat, hoe lager de hoeveelheid energie is die bij een behandeling met IPL-OPL moet wordt gebruikt.

Skintel is dan ook een onmisbaar instrument om de hoeveelheid pigment objectief te meten en een zorgvuldige behandeling te geven. De kliniek in Amsterdam is niet alleen de eerste in de Benelux die Skintel inzet maar ook de eerste en enige die werkt de Palomar Icon voor IPL-OPL, fractionele laserbehandelingen en diep infrarood

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde Amsterdam
Terug naar overzicht