Nieuws

Maak direct een afspraak

PERSBERICHT - Combinatie fractionele laserbehandeling alternatief voor CO2 laser

17-05-2013

Uniek behandelprotocol laserbehandeling

De Kliniek voor Esthetische Geneeskunde in Amsterdam introduceert een nieuw behandelprotocol voor een gecombineerde fractionele laserbehandeling. Het betreft een combinatie van twee verschillende fractionele lasers, beiden aangestuurd door het Palomar Icon platform, waarvan de kliniek de enige in de Benelux is die hier beschikking over heeft.

Deze combinatie van fractionele laserbehandelingen is tegelijkertijd de enige ter wereld die door de Amerikaanse FDA is goedgekeurd.

Huidveroudering

Nieuw is het gebruik van een tweetal innovatieve lenzen. De eerste stelt de 1540nM laser in staat dieper door te dringen in de huid, met als gevolg meer huidverstrakking dan voorheen. De tweede lens, Optic Groove genaamd, stelt de 2940nM laser in staat om verschijnselen van huidveroudering, als fijne lijntjes, huidtextuur en pigment nog effectiever te behandelen.

De volledige behandeling wordt in één sessie uitgevoerd. De herstelperiode is relatief kort, 5 tot 7 dagen. 

Reductie pigment en rimpels

Het nieuwe protocol is gebaseerd op een zojuist verschenen klinische studie in meer dan 80 patiënten, uitgevoerd door Dr. Haneef Alibhai, Abbotsford, BC, Canada. Deze studie heeft laten zien dat dit nieuwe protocol veilig en effectief is. De in de studie getoonde verbetering in rimpels ligt tussen de 50 en 75% en de reductie in pigment tussen de 60 en 80%.

Van de ruim 80 patiënten ontwikkelde slechts 1 patiënt een complicatie; een infectie die succesvol met antibiotica is behandeld. 

Alternatief CO2 laser

Voorheen werd een fractionele CO2 laser (10.640 nM) als gouden standaard voor huidvernieuwing beschouwd. Dit type laser heeft echter een relatief hoog bijwerkingen percentage. Om dat te reduceren wordt er vaak minder intensief behandeld met als gevolg dat meerdere behandelsessies noodzakelijk zijn, elk resulterend in een herstelperiode variërend van 5 tot 10 dagen. 

Twee verschillende fractionele lasers in 1 behandeling

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde Amsterdam, ANP, Furrow
Terug naar overzicht