Nieuws

Maak direct een afspraak

Hyacorp voorlopig van de Nederlandse markt

18-10-2012

Filler

Hyacorp is een hyaluronzuur filler die met behulp van een naald wordt geïnjecteerd in het gelaat om de contouren van het gezicht te verbeteren. Deze filler is nimmer in de Kliniek voor Esthetische Geneeskunde gebruikt.

Wij gebruiken alleen hyaluronzuurfillers waarvan de veiligheid is bewezen voordat zij op de markt komen. Naar onze mening behoren Juvederm Ultra en Restylane tot de meest gebruikte, veilige en beste hyaluronzuur fillers.

NVCG

De Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) heeft geconstateerd dat de filler Hyacorp H1000 en H-S mogelijk complicaties veroorzaakt in de vorm van zwellingen en verhardingen in het behandelde gebied.

De NVCG heeft dit gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de leverancier Dalton Medicare. In gezamenlijk overleg is besloten om uit voorzorg het product voorlopig uit de markt te nemen, relatief kort na haar recent introductie.

Patiënten die behandeld zijn met Hyacorp krijgen van hun behandelend arts een oproep voor een controle afspraak. Patiënten die behandeld zijn met Hyacorp en voor 15 november geen oproep hebben ontvangen worden verzocht zelf contact op te nemen met een NVCG arts. 

Bron: IGZ, Nieuwsbericht, 17-10-2012
Terug naar overzicht