Nieuws

Maak direct een afspraak

Nieuw - laserbehandeling van oogleden voor reductie fijne lijntjes en hangende oogleden

25-02-2012

Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping van oogleden

Sinds kort kunnen in de kliniek ook de oogleden worden gelasered in het geval van fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping. Voorheen was het externe oogkapje, ter bescherming van de ogen, de beperkende factor bij het laseren. Hierdoor konden de oogleden zelf niet gelasered worden.

Dat is vanaf heden anders. De kliniek beschikt nu over interne oogkapjes. Deze worden op de oogbol geplaatst, onder de oogleden. Geheel pijnloos door het gebruik van oogdruppels met lokale verdoving.

Laserbehandeling

De kliniek gebruikt hiervoor een ablatieve, fractionele laserbehandeling met een golflengte van 2940 nM. Deze laser is in staat fijne lijntjes en rimpels te verminderen en huid te verstrakken. Zowel van boven- als van onderoogleden. 
 

Botox en fillers

Deze laserbehandeling kan in combinatie met botox en/of fillers worden uitgvoerd. Botox ter verslapping van de kringspier rond het oog, waardoor lijntjes kunnen verminderen en een wal onder de ogen minder diep kan worden.

Maar ook fillers, ten behoeve van behandeling van zogenaamde "wallen", door volume verlies onder het oog door verdwijnen van het bot van de oogkas.

Donkere kringen

Wallen kunnen de oorzaak zijn van donkere kringen onder de ogen, door de schaduw die dan ontstaat.

Een andere mogelijke oorzaak van donkere lijnen is het doorschijnen van de bloedvaatjes onder de (dunnere) huid. En daarvoor heeft de kliniek dan weer een retinol bevattende oogcrème  van Zein Obagi die donkere lijnen maskeert, door een speciale filter, en de huid verdikt door het stimuleren van de aanmaak van collageen.

Soms is chirurgische behandeling van wallen aangewezen. Zo nodig zal de kliniek u verwijzen naar een plastisch chirurg.

Laserbehandeling hangende oogleden

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde Amsterdam
Terug naar overzicht