Nieuws

Maak direct een afspraak

Fractionele laserbehandeling van rokerslijntjes

26-07-2012

Behandeling rokerslijntjes

Rokerslijntjes zijn verticale rimpels op de bovenlip. Zij komen vaak bij rokers voor, maar soms ook bij niet-rokers. In het laatste geval is de aandoening vaak genetisch bepaald.

Deze kunnen goed behandeld worden met de fractionele, ablatieve laserbehandeling (2940 nM, in combinatie met 1540 nM). De kliniek in Amsterdam beschikt als enige in de Benelux over een speciale lens, specifiek voor de bovenlip.

Hieraan voorafgaand is het aan te raden een behandeling met een paar botox prikjes te ondergaan, om de bovenlip iets te ontspannen. Daardoor is de genezing na de laserbehandeling optimal.

Ook is het in de meeste gevallen wenselijk om met huidproducten van Obagi aanvullend te behandelen, waardoor het resultaat van de laserbehandeling nog optimaler is en blijft.

Stoppen met roken

Uiteraard is stoppen met roken, als dat al niet is gedaan, een goede bijdrage om het resultaat van een behandeling ook te behouden. Hiervoor zijn verschillende ondersteunende therapieën beschikbaar, waaronder medicamenteuze. De kliniek kan zo nodig een recept verstrekken.

Een andere ondersteuning bij het stoppen met roken is de softlaser therapie. Hierbij wordt op de meridiaanpunten geconcentreerd, waardoor de behoefte aan nicotine afneemt.

Deze softlaser methode is ontwikkeld door Canadese artsen. De kliniek verwijst u graag voor een dergelijke behandeling naar een behandelcentrum in Amsterdam.

Rokerslijntjes mond met fractionele laser

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde Amsterdam
Terug naar overzicht