Nieuws

Maak direct een afspraak

Is PlexR de uitvinding van de eeuw?

19-10-2017

Wat is PlexR?

PlexR is een nieuwe behandeling voor bijvoorbeeld rimpels en huidverslapping. Zo nieuw dat een aantal vragen nog niet zijn te beantwoorden. 

PlexR is een apparaat waarmee (een deel van de) huid zo behandeld wordt dat deze direct verdampt tot een gas, zonder eerst over te gaan in een vloeistof. Dit proces wordt sublimatie genoemd en is dan ook niet te vergelijken met een laserbehandeling, IPL/OPL of andere vorm van energie.

Wat maakt PlexR anders?

Waar een fractionele laser een rimpel (gedeeltelijk) opvult door de collageen aanmaak te stimuleren, zal een PlexR juist de huid tussen de rimpels sublimeren. De vraag is natuurlijk wat dit met de textuur van de huid doet.

Ook zou de PlexR kunnen leiden tot verstrakking van de huid, bijvoorbeeld wanneer er een overschot van de huid van de boven- en/of onder oogleden is. 
 

Lange termijn onduidelijk

Er zijn geen data in de medische literatuur beschikbaar die laten zien wat het  lange termijn effect van een PlexR behandeling is. Het is onduidelijk na hoeveel tijd een behandeling mogelijk herhaald moet worden. 

Ook is het risico op complicaties nog niet helemaal in kaart gebracht. De fabrikant adviseert om voor een na de behandeling uit de zon te blijven en een zonbeschermer te gebruiken. Vraag is of dat genoeg is, omdat er recentelijk in Nederland toch wel een aantal gevallen van hyperpigmentatie (meer pigment, bruine vlekken) of hypopigmentatie (minder pigment, witte vlekken) zijn gezien.

Misschien dat voorbereiding van de huid met onder andere hydrochinon crème toch verstandig is.

Warme interesse in PlexR

Wij houden onze ogen en oren open, maar vinden het nu nog veel te vroeg om deze behandeling al in onze kliniek aan te bieden.

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde, Amsterdam
Terug naar overzicht