Nieuws

Maak direct een afspraak

PERSBERICHT - Operatie littekens nauwelijks zichtbaar door vroege laserbehandeling

14-02-2014

Zojuist is het volgende persbericht door het ANP geplaatst.

De Kliniek voor Esthetische Geneeskunde in Amsterdam introduceert een nieuw behandelprotocol voor vermindering van littekens na een operatie - of ongeval. Hierdoor worden littekens significant minder zichtbaar.

Het betreft 2 tot 4 behandelingen met een fractionele laser, waarbij een deel (fractie) van de huid behandeld wordt. Het nieuwe is dat de eerste laserbehandeling wordt uitgevoerd op de dag dat de hechtingen worden verwijderd. Een vervolgbehandeling vindt 4 weken later plaats met zo nodig 2 additionele behandelingen.

Het nieuwe protocol is gebaseerd op een zojuist verschenen klinische studie in 65 patiënten, gepubliceerd in Derm Surg 2013 Dec; 39(12):1827-1834. Deze studie heeft laten zien dat veel betere resultaten worden bereikt wanneer drie weken na een operatie wordt gestart met de eerste laserbehandeling, dan wanneer 3 of 6 maanden wordt gewacht. 

Dr. Maurice Adatto, een dermatologisch chirurg uit Geneve, Zwitserland presenteerde vorige maand zijn eigen klinische ervaring met een vergelijkbaar behandelprotocol, tijden het internationale IMCAS congres in Parijs. Zijn resultaten zijn gebaseerd op vijf jaar klinisch onderzoek. Belangrijk is dat hij geen enkele complicatie van deze behandeling heeft gezien.

De fractionele laser die de kliniek hiervoor gebruikt heeft een golflengte van 1540 nM en is bewezen effectief in het verbeteren van zowel nieuwe als oude littekens, veroorzaakt door bijvoorbeeld een ongeval, acne of chirurgische ingreep.

Het is het enige type laser die door de Amerikaanse FDA is goedgekeurd voor de behandeling van striae, een specifieke vorm van littekens. Deze laser wordt aangestuurd door het Palomar Icon platform, waarvan de kliniek de enige in de Benelux is die hier beschikking over heeft. 

Littekens vroeg met fractionele laser behandelen

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde, Amsterdam, ANP
Terug naar overzicht