Nieuws

Maak direct een afspraak

Botox behandeling van een fronsrimpel

10-09-2013

Rimpels

Dynamische rimpels worden door overmatige spieractiviteit veroorzaakt en daarom is botox eerste keus behandeling. Voorbeelden daarvan zijn de frons rimpel, voorhoofdsrimpels en zogenaamde kraaienpootjes.

Botox behandeling

Het effect van botox begint zich na een dag of drie af te tekenen en is maximaal na twee weken. Botox houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan, en bij herhaald gebruikt kan dit oplopen tot zes a zeven maanden. 

Soms kiest men ervoor om diverse regio's in 1 keer te behandelen, bijvoorbeeld een combinatie van een frons rimpel en kraaienpootjes.

Bij een eerste botox behandeling is de hoeveeld botox eenheden die geinjecteerd worden o.a. afhankelijk van de kracht van de spieren (hoe sterker de spieren, hoe meer botox nodig is) en de wens van de client.

De een wil graag een zo natuurlijk mogelijk resultaat, de ander kiest voor volledige verslapping van de spieren.

Botox dosering

Het is niet ongebruikelijk om de eerste keer een laag tot normale standaard dosering te gebruiken om dan na 2 weken te beoordelen wat het effect is. Het is dan altijd mogelijk om zo nodig wat extra botox te injecteren.

Onze benadering is dat we liever iemand terug laten komen na twee weken - dan dat we in de eerste sessie teveel injecteren. 

Botox bij ouder worden

Bij het ouder worden, worden spieren die vaak worden gebruikt sterker, zoals de fronsrimpel. Daardoor wordt een rimpel die door zo'n spier veroorzaakt dieper. Een grotere rol voor botox dus.

Echter, bij het ouder worden is de balans tussen bijvoorbeeld een fronsrimpel, huidconditie en volume van het gelaat belangrijk. Deze moeten met elkaar in evenwicht zijn voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Daarom is het advies vaak om bij het ouder worden meer terughoudend te zijn met botox.

Bijwerkingen

Iedere ingreep heeft een risico op bijwerkingen en complicaties, zo ook een behandeling met botox. Deze zijn eigenlijk altijd tijdelijk van aard, als ze al optreden.

Deze opnames zijn gemaakt door Maaike Dorsteen, auteur van Furrow, de leukste rimpel blog van Nederland.

Minder botox bij ouder worden

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde Amsterdam, Furrow
Terug naar overzicht