Nieuws

Maak direct een afspraak

PERSBERICHT - ZO Medical huidverbetering van Zein Obagi: één jaar klinische praktijk

07-07-2013

Stephan Marks en Zein Obagi

Esthetisch arts Stephan Marks van de Kliniek voor Esthetische Geneeskunde in Amsterdam zal op 1 juli aanstaande zijn persoonlijke ervaring met de nieuwe medische huidverbetering lijn ZO Medical van Zein Obagi presenteren.

Dit tijdens het nationale symposium ter gelegenheid van de officiële introductie hiervan, door Dr. Zein Obagi, dermatoloog uit Beverly Hills, waar Marks persoonlijk zijn opleiding van heeft genoten.

Voorafgaand aan de landelijke introductie heeft Marks ruim een jaar de gelegenheid gehad deze nieuwe productlijn van Obagi in zijn praktijk toe te passen. Zijn ervaring is gebaseerd op 80 patiënten, waarvan driekwart vrouw. 

Indicaties ZO Medical

Veroudering van de huid, gekenmerkt door rimpels, fijne lijntjes, huidverslapping en/of grove poriën was de meest frequente reden om te starten met ZO Medical. Daarnaast worden acne, zonbeschadigde huid en zwangerschapsmasker vaak genoemd.

Het overgrote deel van de patiënten vertoonde een klinisch relevante verbetering van hun huidconditie, terwijl voor sommigen de behandelperiode te kort is om nu al een oordeel te vellen.

ZO Medical uniek

Producten van ZO Medical zijn gebaseerd op hoge concentraties krachtige ingrediënten, zoals retinol, geavanceerde peptiden en anti-oxidanten, in combinatie met een gepatenteerde aflevertechniek. 

Retinol kan (tijdelijke) bijwerkingen geven, zoals roodheid van de huid en schilfering. Marks zal verschillende strategieën bespreken hoe deze bijwerkingen te voorkomen zijn. En mochten zij toch optreden, hoe deze te behandelen. In enkele gevallen zijn bijwerkingen een reden geweest om te stoppen met het gebruik van ZO Medical.

Chemische peeling

ZO Medical producten worden in zijn kliniek vaak in combinatie met een van de drie chemische peelings van ZO Medical of een fractionele laserbehandelingtoegepast, aangezien zij de huid optimaal voorbereiden voor een dergelijke behandeling en herstel van de huid erna stimuleren.

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde Amsterdam, ANP
Terug naar overzicht