Nieuws

Maak direct een afspraak

Continue innoveren

17-12-2020

Stephan Marks: “We blijven innoveren met nieuwe behandelingen

Stilstand is achteruitgang. Ook voor cosmetische klinieken. Stephan: “Daarom scannen we in onze kliniek continu de ontwikkelingen in binnen- en buitenland, op zoek naar effectieve en veilige innovaties. Ook vinden we het belangrijk dat innovaties voorzien in een behoefte, in een vraag van onze klanten. We gaan geen vraag creëren als deze er niet is.”

“Het lichaam is het nieuwe gezicht”

Stephan heeft door de jaren heen de focus in zijn vakgebied zien verschuiven. “Een paar jaar geleden was pigment opeens de nieuwe rimpel en werden pigmentbehandelingen steeds populairder. Naast een rimpelloos gezicht wilde iedereen een vlekvrij gezicht.

Dat is inmiddels mogelijk, we kunnen tegenwoordig vrijwel ieder huidprobleem oplossen. En met de recente introductie van de nieuwe Juvederm Volux filler kunnen we zelfs een strakke kaaklijn maken, zonder te snijden.”
 
Nu voor het gezicht de mogelijkheden eindeloos zijn, verschuift de focus naar het lichaam. Stephan: “Het lichaam is het nieuwe gezicht. We eten gezonder en sporten vaker. Ook botox in de kuiten en protheses in borsten en billen worden vaker overwogen. We gaan steeds verder in onze zoektocht naar het perfecte lichaam.”

Dit inspireert fabrikanten tot nieuwe behandelingen

Fabrikanten spelen hier uiteraard handig op in en reageren met een overvloed aan nieuwe producten en behandelingen. Stephan: “Het is daarbij wel de kunst om net dat ene pareltje te vinden dat daadwerkelijk toegevoegde waarde biedt.”

De Kliniek voor Esthetische Geneeskunde vond dit pareltje onlangs in de Verenigde Staten. Bij fabrikant Cutera, dé wereldwijde expert op het gebied van laser- en lichtapparaten voor esthetische toepassing.

Stephan: “Eigenlijk vonden we twee pareltjes; truSculpt ID voor vetreductie en truSculpt flex voor spierversterking. Innovatieve en niet-invasieve apparaten, die elkaar goed aanvullen. Hiermee kunnen we het lichaam perfectioneren, zonder de risico’s die komen kijken bij bijvoorbeeld een liposuctie.”

“We gaan alleen voor het beste van het beste”

Bewezen veiligheid en effectiviteit staan bij de Kliniek voor Esthetische Geneeskunde voorop. Stephan legt uit: “Bij het selecteren van nieuwe apparatuur, zoals truSculpt, kijken we altijd naar wetenschappelijke data en goedkeuring door de Amerikaanse FDA.

Het Europese CE-keurmerk zegt ons niet zoveel; daarmee heb je niet de garantie dat een apparaat resultaat geeft. Ook een broodrooster krijgt een CE-keurmerk. We gaan alleen voor het beste van het beste.”

Snelle en langdurige resultaten

Ook snelheid en duurzaamheid van de resultaten speelt een belangrijke rol bij de keuze voor nieuwe apparatuur. Stephan: “We zijn allemaal razend druk en willen alles uit het leven halen. Tijd is een kostbaar goed geworden. Daar houden we in onze kliniek natuurlijk rekening mee.

We bieden behandelingen aan die snel en langdurig resultaat bieden. Eén sessie met truSculpt ID duurt 15 minuten, met truSculpt flex 45 minuten. Beide zijn geheel pijnloos en resultaten houden langdurig aan. Slechts met enkele behandelingen ben je dus het hele jaar in topvorm. Ook dat is innovatie.”

Terug naar overzicht