Nieuws

Maak direct een afspraak

De mannenhuid

03-11-2021

De mannenhuid verdient speciale verzorging

“Ruim een kwart van onze cliënten bestaat uit mannen. Dat is bovengemiddeld veel, vergeleken met klinieken in de rest van Nederland,” aldus Stephan Marks, cosmetisch arts bij Kliniek voor Esthetische Geneeskunde. Marks vervolgt: “Daar waar het vroeger de vrouwen de waren die hun mannen meenamen naar de kliniek, zien we tegenwoordig zelfs het omgekeerde gebeuren… Mannen nemen hun vrouw mee voor een consult. Dat had ik nooit verwacht, toen we tien jaar geleden de kliniek begonnen.”

Uiterlijk steeds belangrijker

Sinds de jaren ’90 is uiterlijk steeds belangrijker geworden. Niet alleen voor vrouwen, ook voor mannen. Marks: “Mannen gaan bijvoorbeeld vaker naar de sportschool en de kapper. Ze investeren in een designkleding en ook steeds vaker in skin care.” Daarbij is het vooral van belang dat het skin care regiem voor mannen overzichtelijk is. “Mannen willen hooguit enkele producten gebruiken. Skin care moet effectief zijn en makkelijk in gebruik. ZO Skin Health voorziet in die behoefte,” aldus Marks.

Mannen worden mooier met de jaren

Een veelgehoorde uitspraak, waarbij menig vrouw meteen George Clooney als voorbeeld noemt. Volgens Marks heeft deze uitspraak alles te maken met perceptie. Een perceptie die helaas in sommige gevallen nadelig kan uitpakken voor mannen. Marks legt uit: “Vrouwen zijn zich veel eerder bewust van nut en noodzaak van goede skin care en behandelingen om huidveroudering tegen te gaan. Mannen beginnen daar pas aan als de veroudering eenmaal is ingetreden, of wanneer er een huidprobleem ontstaat.”

Verzorging van de dikkere en vettere mannenhuid

Over het algemeen is de mannenhuid dikker en vetter dan de vrouwenhuid. Dit heeft voordelen en nadelen. Marks legt uit: “Doordat de mannenhuid dikker is, hebben mannen minder snel last van een gevoelige huid. Daar komt bij dat veel vrouwen door het gebruik van de verkeerde moisturizers en cosmetica door de jaren heen een gevoelige huid hebben ontwikkeld. Dat probleem hebben mannen uiteraard niet.”

ZO Skin Health voor mannen

Een vettere huid vraagt daarentegen meer aandacht voor het onder controle krijgen en houden van de talgproductie. Ook daarbij komt ZO Skin Health goed van pas. “Exfoliating Cleanser is een reiniger met exfoliërende bolletjes voor een normale tot vette huid. Dual Action Scrub verwijdert vervolgens dode huidcellen, overmatig talg, vuil en onzuiverheden. Oil Control Pads reduceren ontstekingen en irritaties. Deze producten bevatten alle drie salicylzuur dat de huid exfolieert en talg normaliseert,” vertelt Marks.

Na de reiniging adviseert Marks om overdag Daily Power Defense te gebruiken en in de avond Wrinkle+Texture Repair: “Daily Power Defense bevat retinol, antioxidanten en speciale enzymen die DNA-schade kunnen repareren. Dit product helpt om oxidatieve beschadiging door UV-straling en ongelijkmatige pigmentatie te minimaliseren, terwijl het de elasticiteit en huidfunctie herstelt. Wrinkle+Texture Repair bevat een krachtige mix van retinol, antioxidanten en ontstekingsremmende werkstoffen. Door de speciale aflevertechniek is de 0,5% retinol in dit product zeer effectief.”

Twee producten die bovenstaande routine uitstekend aanvullen en tevens uitermate geschikt voor de mannenhuid zijn Exfoliating Accelerator en Instant Pore Refiner. Marks: “Exfoliating Accelerator – de naam zegt het al – exfolieert dode huidcellen die de huid kunnen verstoppen. Het product zorgt er bovendien dat andere producten beter door de huid worden opgenomen en meer effect hebben. Instant Pore Refiner geeft een gladde huidtextuur en verkleint de poriën. Ook vermindert het de talgproductie en geeft het meteen een mooie matte finish aan de vaak glimmende mannenhuid.”

Zonbescherming een must

Voor mannen evenals voor vrouwen is zonbescherming een must. Daarbij is het belangrijk om alle lichaamsdelen die worden blootgesteld aan de zon goed in te smeren. Ook de nek. Marks: “Mannen hebben meestal korter haar dan vrouwen, waardoor de nek ook in de zon komt. We zien in de kliniek veel mannennekken die vroegtijdig verouderd zijn, vergeleken met de rest van het lichaam.”

In de auto en achter de computer

Het gebruik van zonbescherming is ook raadzaam in de auto en achter de computer. Marks legt uit: “UVA-straling en blauwviolet licht gaan dwars door glas heen, zoals autoruiten, vliegtuigruiten en ruiten van woningen. En de schermen van computers en smartphones stralen ook blauwviolet licht uit, dat al evenzo schadelijk is voor de huid, alhoewel minder krachtig. Kies dus altijd voor een zonbescherming met een breedspectrum zonnefilter, zoals Daily Sheer Broad Spectrum Sunscreen SPF 50.”

Bron: KVEG
Terug naar overzicht