Nieuws

Maak direct een afspraak

“10 jaar KVEG maakt ons trots en dankbaar”

01-04-2022

Kliniek voor Esthetische Geneeskunde bestaat 10 jaar

Een mijlpaal om trots op te zijn. Naast trots zijn cosmetisch arts Stephan Marks en lasertherapeut Anton Janse van Rensburg vooral ook dankbaar. “Onze cliënten hebben ons de kans gegeven om onze toegevoegde waarde aan te tonen. Het feit dat veel cliënten al tien jaar lang bij ons in de kliniek komen en onze cliëntenkring tot op de dag van vandaag nog steeds groeit, is het bewijs dat onze inspanningen gewaardeerd worden,” aldus Marks.

Een steeds vollediger behandelaanbod

Niet alleen de cliëntenkring van KVEG is het afgelopen decennium gegroeid, ook het behandelaanbod is door de jaren heen steeds vollediger geworden. Marks: “We kunnen vrijwel iedere huidaandoening behandelen. Waar in de beginjaren de focus van de behandelingen vooral lag op gezicht, decolleté en handen, zijn we een ruime vijf jaar geleden een spreekwoordelijke stroomversnelling ingegaan met lichaamsbehandelingen. Het lichaam is het nieuwe gezicht en daardoor is er meer vraag naar professionele lichaamsbehandelingen.”

Centre of Excellence 

Met de introductie van de niet-invasieve lichaamsbehandelingen met de truSculpt ID en truSculpt Flex vorig jaar, is KVEG hét Centre of Excellence in Nederland geworden van fabrikant Cutera. Marks: “Een samenwerking waar we trots op zijn. Als Centre of Excellence verzorgen we trainingen, demonstraties en presentaties. Ook dragen we bij aan klinische casestudies voor continue doorontwikkeling en optimalisatie van de truSculpt apparatuur en behandelingen.”
 
De kans is groot dat er binnenkort nog een derde apparaat van Cutera aan het behandelaanbod van KVEG wordt toegevoegd. Dit apparaat combineert microneedling, CO2-laser en radiofrequentie voor effectieve anti-aging behandelingen. “Deze combinatie van behandeltechnieken in één apparaat geeft prachtige resultaten bij een crêpepapier-achtige huid, bijvoorbeeld bij de hals, en bij striae en oude littekens. Zo wordt ons state of the art behandelaanbod nóg vollediger.”

Elf apparaten

Met het nieuwe apparaat erbij heeft de kliniek straks elf verschillende apparaten in huis, de kleine apparaten niet meegerekend. Marks voegt toe: “Dan zijn we de cosmetische kliniek van Nederland met het grootste behandelaanbod.” Om al deze apparaten in te kunnen zetten heeft de kliniek inmiddels een derde behandelaar en wordt een vierde behandelkamer toegevoegd aan de prachtige locatie aan de Keizersgracht. Hiervoor is de verbouwing momenteel in volle gang.

Combinatiebehandelingen in opkomst

Naast lichaamsbehandelingen zijn ook combinatiebehandelingen in opkomst volgens Marks. “Een voor de hand liggende ontwikkeling. Ernstige ziekten behandel je immers ook niet met monotherapie. Door behandelingen en apparaten te combineren maak je gebruik van de verschillende werkingsmechanismen die allemaal een steentje bijdragen aan het resultaat. Denk dan bijvoorbeeld aan het combineren van de vetreducerende UltraShape Power met de huidverstrakkende VelaShape III. Behandelingen die we ook nog kunnen aanvullen met de spierverstevigende truSculpt Flex.”

Holistische benadering

Van combinatiebehandelingen is het een kleine stap naar een holistische benadering, waarbij niet de behandelingen zelf, maar vooral ook de bredere context centraal staat. Marks legt dit uit aan de hand van een voorbeeld: “We kunnen spieren verstevigen met de truSculpt Flex, maar als de persoon in kwestie een ongezond leefpatroon heeft, een te laag testosteronniveau en niet op zijn voeding let, dan zal het effect van de behandeling nooit optimaal zijn.”
 
Vanuit deze holistische benadering heeft de kliniek begin dit jaar testosterontherapie voor mannen toegevoegd aan het behandelaanbod en volgde Marks afgelopen week een opleiding aan Harvard Medical University over voeding en voedingsadvies. “In de tien jaar dat we bestaan hebben we veel voedingshypes de revue zien passeren. Van Sonja Bakker tot het Sherrydieet. Bijna altijd ontbreekt daarbij de wetenschappelijke basis. Daarvoor moet je bij de experts van Harvard zijn.” Marks voegt daar glimlachend aan toe: “En over enige tijd dus ook bij KVEG.”

We zijn er voor iedereen

Marks benadrukt dat de deur van de kliniek voor iedereen openstaat. “We zijn er voor iedereen die wil werken aan een mooie huid en een gevormd lichaam. Daar waar tien jaar geleden mannen voornamelijk naar de kliniek werden gebracht door hun vrouw – veelal met de boodschap “hier heb je mijn man, doe er wat mee,” – weten mannen tegenwoordig zelfstandig de kliniek te vinden. Een bezoek brengen aan een cosmetische kliniek is voor mannen inmiddels geen taboe meer. Of het nu gaat om het behandelen van een huidaandoening of om een beetje hulp bij het beter in je vel zitten.”

Subtiliteit maakt het verschil

Bij de behandelingen van KVEG maakt subtiliteit het verschil. Marks legt uit: “Overvolle lippen en te grote borsten raken langzaam uit de mode. Het mag allemaal weer wat natuurlijker en juist daarin zit de crux. Cliënten willen zelf het effect van een behandeling zien. Ook willen ze dat anderen zien dat ze er goed uitzien, maar dan zonder dat het opvalt dat ze “iets” hebben laten doen. Die subtiliteit vraagt om vakmanschap en maatwerk, want ieder gezicht en ieder lichaam is anders. Juist dat vakmanschap en maatwerk, met oog voor de mens… ik ben trots dat we dat al 10 jaar lang aan onze cliënten mogen bieden.”

Terug naar overzicht