Nieuws

Maak direct een afspraak

PERSBERICHT - Nieuw en uniek behandelprotocol striae

13-08-2012

Striae

De Kliniek voor Esthetische Geneeskunde aan de Keizersgracht in Amsterdam komt met een nieuw en uniek behandelprotocol voor striae. De ontsierende rode of witte strepen op de huid die om allerlei redenen kunnen zijn ontstaan, kunnen vanaf nu effectief worden behandeld. 

Striae (ook striemen of zwangerschapsstrepen genaamd) is één van de meest voorkomende huidproblemen. Het is zeker geen verschijnsel van alleen zwangere vrouwen, striae kan het lichaam ontsieren van zowel mannen als vrouwen: jong en oud, mollig en slank.

Behandelprotocol

Het door de Kliniek voor Esthetische Geneeskunde in Amsterdam nieuw geïntroduceerde behandelingprotocol bestaat uit drie modaliteiten. Fractionele laser, diepinfrarood en ZO Medical van Obagi. Elk daarvan heeft zijn rol bij de behandeling van striae aangetoond. 

Fractionele laserbehandeling

Ten eerste de fractionele laserbehandeling. Met trots werkt de kliniek als eerste en enige in de Benelux met de Palomar Icon, het platform dat het resultaat is van intensieve samenwerking van Palomar, Harvard University en Massachusetts General Hospital.

Belangrijker is echter dat deze nieuwe technologie het enige door de Amerikaanse FDA goedgekeurde laser handstuk ter wereld kent voor de behandeling van striae.

Klinische studies laten bij 100% van de behandelde patiënten een verbetering tussen de 50% tot 100% zien. Meestal zijn 3 tot 5 sessies noodzakelijk, met tussenposen van 4 weken.

Diep-infrarood

Dan is er de behandeling met diep-infrarood. Door in een en dezelfde sessie diepinfrarood toe te voegen, wordt ook de diepere huidlagen bereikt en kan de aanmaak van collageen worden gestimuleerd.

ZO Medical van Zein Obagi

Tenslotte optimaliseert de nieuwe productlijn van Dr. Zein Obagi de behandeling. De kliniek is de eerste in Nederland die de innovatieve lijn ZO Medical in huis heeft en kan inzetten voor de meest effectieve behandeling van striae. Retinol speelt een centrale rol bij de behandeling van striae, dat in hoge concentratie en speciale aflevertechniek aanwezig is in de diverse producten van ZO Medical.

Alles over striae behandelen

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde Amsterdam, Furrow
Terug naar overzicht