Nieuws

Maak direct een afspraak

Botox en filler actie Groupon verboden

14-08-2014

Botox en Fillers via Groupon mag niet meer

Artsen die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde (NVCG) mogen sinds 1 juli dit jaar geen botox of filler behandelingen meer aanbieden via Groupon.

De reden is dat deze aanbiedingen een tijdelijk karakter hebben en dat men juist wil voorkomen dat iemand onder invloed van tijdsdruk een beslissing neemt waar hij achteraf spijt van krijgt.

Overigens voert de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) al langer een dergelijk beleid.

Want eenmaal gekocht bij Groupon kan de voucher voor een botox of filler behandeling niet meer worden geruild – wanneer de 14 dagen bedenktijd voorbij is. En zou iemand gaan twijfelen na afloop van deze periode, dan bestaat de kans dat de behandeling toch wordt ondergaan, er is inmiddels al betaald. 

Botox en filler aanbiedingen niet toegestaan

Ook is het leden van de NVCG niet toegestaan andere tijdelijke acties met botox of fillers te hebben, om dezelfde redenen dat Groupon acties niet zijn toegestaan. Wij juichen deze ontwikkeling toe.

Artsen die niet lid zijn van de NVCG zijn niet gehouden aan het volgen van deze regels. Zij kunnen voorlopig doen wat zij willen. 

NVCG

De NVCG is de beroepsvereniging voor artsen die zich bezig houden met de cosmetische geneeskunde. Zij spant zich in om de kwaliteit van de cosmetische behandelingen in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Er zijn twee soorten lidmaatschappen. Niet-geregistreerd lidmaatschap voor leden die nog niet hebben voldaan aan de registratie eisen, zoals ervaring, opleiding en het juist voeren van het medische dossier.

Na een succesvolle visitatie wordt een arts geregistreerd lid voor een periode van 5 jaar. Daarna volgt wederom een visitatie om te beoordelen om hij nog steeds aan de eisen voldoet. De arts van deze kliniek is geregistreerd lid van de NVCG sinds januari 2013.

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde, Amsterdam en NVCG
Terug naar overzicht