Nieuws

Maak direct een afspraak

Hoe kies je een goede creme?

02-06-2017

Doet een crème wat hij belooft?

Een crème wordt primair gekozen omdat men er een bepaald effect van verwacht: bijvoorbeeld minder rimpels of pigmentvlekken of hydratatie. Maar hoe weet je nu zeker of een crème doet wat hij belooft?

Het beoordelen van de ingrediënten is niet eenvoudig. Welke ingrediënten moet je op letten? In welke concentratie zijn zij actief? Wordt überhaupt de concentratie wel gegeven? En spelen de totale samenstelling van de crème misschien een rol?

Hoe kiezen we uiteindelijk?

Er blijkt dat het imago van een huidverzorgingsproduct, de verpakking, de geur en de prijs een rol spelen. Een luxe verpakking van een hele dure crème uit bijvoorbeeld Zwitserland moet toch goed zijn. Dat kan toch geen bedrog zijn? Of een crème uit Parijs die dagelijks op de TV reclame langskomt?

Toch weten we dat beloftes niet altijd kunnen worden nagekomen. Wij hebben dat jaren geleden al eens aangetoond voor een zogenaamde laser crème die even effectief zou zijn als een laserbehandeling. Niet dus. De Reclame Code Commissie stelde ons op alle punten in het gelijk. 

Welke crèmes blijven dan over?

Misschien niet zo heel erg veel. Wij staan volledig achter de producten van Zein Obagi. Omdat de rol van de actieve ingrediënten wetenschappelijk bewezen is. Uiteindelijk kunnen we na ruim 5 jaar ervaring beamen dat deze producten inderdaad doen wat zij beloven.

Het kiezen van een goede creme

Bron: Kliniek voor Esthetische Geneeskunde, Amsterdam
Terug naar overzicht