Nieuws

Maak direct een afspraak

Cosmedici platform met cosmetisch artsen KNMG

02-07-2022

NVCG lanceert Cosmedici

Op 2 juli 2022 lanceert de beroepsvereniging NVCG, ofwel de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde, een nieuw platform waarop consumenten gemakkelijk alle in Nederland geregistreerde cosmetisch artsen KNMG kunnen vinden. De toepasselijke naam is Cosmedici.

En dat is nodig wanneer men naar kwaliteit en ervaring zoekt in het cosmetische landschap. Want juist cosmetische artsen KNMG voldoen aan alle bekwaamheidseisen zoals die in het Kwaliteitskader Cosmetische Zorg gedefinieerd zijn. Juist kennis en kunde zijn bepalend voor het resultaat van een cosmetische behandeling. Ook wanneer het onverhoopt fout gaat. Dat gebeurt gelukkig niet vaak, met het is wel een geruststelling dat de cosmetisch arts KNMG toegerust is om complicaties zoveel mogelijk zelf te behandelen.

Overigens is een dergelijk platform uniek in zijn soort en de eerste in Nederland, of zelfs de wereld.

Cosmetisch artsen KNMG

Deze titel is beschermd en mag alleen worden gevoerd na opname in een speciaal daartoe opgericht register van de KNMG. 

En opname als cosmetisch arts KNMG in het register mag alleen wanneer er voldaan is aan eisen ten aanzien van opleiding, kennis en kunde. Hiermee wordt het voor patiënten duidelijk wie bevoegd en bekwaam is om cosmetische behandelingen uit te voeren.

Bron: Persbericht NVCG
Terug naar overzicht