Nieuws

Maak direct een afspraak

Liraglutide bij overgewicht: kick-start naar gezond gewicht en bewuste lifestyle

06-09-2022

Overgewicht in Nederland

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat de helft van de volwassen Nederlanders overgewicht heeft. Bijna 14% hiervan heeft zelfs ernstig overgewicht. Sinds de jaren negentig zien we deze cijfers alleen maar stijgen. Of anders gezegd: Nederlanders worden steeds zwaarder.

Overgewicht leidt vaak tot minder energie en soms tot een depressie. Overwicht kan bovendien resulteren in meer dan 200 verschillende aandoeningen. Van hart- en vaatziekten tot suikerziekte en zelfs onvruchtbaarheid.

Stephan Marks: “Het is daarom belangrijk om overgewicht op tijd aan te pakken. Meer bewegen en gezonde voeding zijn de voor de hand liggende adviezen om af te vallen, maar niet iedereen heeft daar voldoende baat bij. Soms heb je simpelweg een extra zetje nodig. En dat extra zetje bieden we nu bij KVEG aan, met onze nieuwe liraglutide behandeling.”

Liraglutide: injecties met een eetlustremmend hormoon

De nieuwe behandeling tegen overgewicht bestaat uit het injecteren van het GLP-1 hormoon. Marks legt uit: “Dit hormoon wordt van nature in de darmen aangemaakt wanneer je eet. GLP-1 zorgt ervoor dat er een signaal naar je brein gaat dat je vol zit. De eetlust verdwijnt dan. Het hormoon kan eenmaal per dag thuis worden toegediend met een auto-injector in onderhuids vet, bijvoorbeeld in het bovenbeen.”

Wat botox is voor rimpels is liraglutide voor overgewicht.

Marks adviseert om te beginnen met een lage dosering en binnen vijf tot tien weken op te bouwen tot een maximale dosering van 3 mg per dag: “GLP-1 zorgt er écht voor dat je minder zin hebt in eten en daardoor ook daadwerkelijk minder eet. Het lichaam moet daar even aan wennen en daarom is geleidelijk opbouwen belangrijk.”

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een liraglutide behandeling?  Neem gerust contact met ons op.

Een bewuste lifestyle

Het welbekende advies van meer bewegen en gezonde voeding blijft overigens van kracht tijdens en vooral ook ná een liraglutide behandeling. Marks legt uit: “Het GLP-1 hormoon werkt zolang je het gebruikt. Daarna is het effect weg.

We zien de behandeling dan ook vooral als kick-start naar een gezond gewicht en een bewuste lifestyle. Een duwtje in de rug om kilo’s te verliezen, in beweging te komen en bewuster te eten. Ook daarbij kunnen we u op weg helpen.

Zo kunt u in de kliniek terecht voor voedingsadvies en zijn we recent een samenwerking aangegaan met een gym & lounge concept met state-of-the-art faciliteiten en de sfeer van een ontspannen ledenclub. Op deze manier kunnen we het totale pakket aanbieden. Deze holistische benadering past bij onze behandelfilosofie.”

Extra effect met lichaamsbehandelingen

Onderdeel van de holistische benadering van overgewicht zijn de lichaamsbehandelingen van KVEG. Marks: “Veel mensen houden – wanneer zij aanzienlijk zijn afgevallen – een love handle of donut over. Deze hardnekkige vetophopingen kunnen we reduceren met de truSculpt ID of de UltraShape Power.

De truSculpt Flex maakt spieren sterker en zichtbaarder. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld een bolle buik rechter maken. Ook een slappere huid zien we wel eens na gewichtsafname. De een veert nu eenmaal wat beter terug dan de ander. Dan zetten we de VelaShape in om de huid weer te verstrakken.”

Afname van lichaamsvet bij testosteron therapie

Sinds begin dit jaar heeft KVEG testosteron therapie voor mannen als nieuwe behandeling toegevoegd aan het behandelaanbod. Daarmee is KVEG de eerste cosmetische kliniek in Nederland die testosteron therapie aanbiedt.

Marks: “Hoewel we deze therapie niet primair inzetten voor het behandelen van overgewicht, maar vooral bij fysieke en mentale klachten door een afnemend testosteron niveau, valt er wel een afname van het lichaamsvet en een verbetering van het vetprofiel in het bloed te verwachten.

Oók testosteron therapie kan daarmee een onderdeel zijn van onze totaalaanpak van overgewicht.”

Terug naar overzicht