Chemische peeling introductie

Soorten peeling

De kliniek beschikt over alle drie de peelings van ZO Medical, ontwikkeld door Zein Obagi. Tijdens een consult zal de arts u adviseren of een peeling voor u het gewenste resultaat zal geven. Elk van de drie peelings heeft zijn eigen indicaties.

De Enzymatic Peel is de meest oppervlakkige peel, voor thuisgebruik. Deze peel vraagt geen specifieke voorbereiding van de huid door middel van Zein Obagi huidproducten. Er zijn geen beperkingen ten aanzien van blootstelling aan UV licht.

De 3-Step Peel is een diepere peel en de Controlled Depth Peel is de diepste chemische peeling. Het zijn chemische peelings. Het is uitermate belangrijk dat de huid wordt voorbereid voor elk van deze peelings, bij voorkeur door middel van het gebruik van Zein Obagi huidproducten.

Deze peelings worden in de kliniek uitgevoerd. De behandelde huid mag een (korte) periode voor en na de peeling niet worden blootgesteld aan UV licht.

Wat is een chemische peeling?

Met behulp van een lokaal op de huid aangebracht zuur wordt een deel van de huid verwijderd, met als resultaat een verbetering van textuur, poriën, pigmentvlekken, rimpels, littekens en huidverslapping. Dit kan de huid van het gelaat zijn, maar ook andere delen van het lichaam kunnen een peeling ondergaan.

Hoe werkt het?

Het werkingsmechanisme hangt af van de werkzame stof, maar in alle gevallen zal er sprake zijn van exfoliatie (schilfering) voor een oppervlakkig en tijdelijk effect of het loslaten van een deel van de huid voor een dieper en langduriger effect.

  • Enzymen, zoals papaine en bromelaine, zorgen voor afbraak van eiwitten met als gevolg exfoliatie
  • Alpha-hydroxy zuren (AHA), zoals glycolzuur, melkzuur en fruitzuren, in lage concentratie (5-10%), zorgen ervoor dat de verbindingen tussen de cellen in de opperhuid verbroken worden, met als gevolg exfoliatie en in hoge concentratie (50-70%) dat de opperhuid loslaat
  • Beta-hydroxy zuren (BHA), zoals salicylzuur, lossen de cellen in de opperhuid op met als gevolg exfoliatie
  • Tri-chloor azijnzuur (TCA), zorgt voor coagulatie van eiwitten in de opper- en lederhuid, met als gevolg exfoliatie of dat de opperhuid en een deel van de lederhuid loslaat

Wat kost een chemische peeling?

De prijs (per peeling) is afhankelijk van het soort en de diepte. Voor de Invisapeel en de 3-Step Peel geldt een vaste prijs. De prijs van de Controllled Depth Peel is afhankelijk van de diepte. Zie onze prijslijst voor meer informatie.

Lees verder Inklappen