Nu-derm Fx systeem

Nu-derm Fx systeem

Het Nu-derm Fx systeem van Obagi Medical is geen cosmetica lijn. Het is een systeem waar recept-plichtige producten aan toe gevoegd worden.

Dit systeem is door de Amerikaanse “Food and Drug Administration” goedgekeurd en sindsdien is het door meer dan 10.000 artsen en huidtherapeuten wereldwijd gebruikt.

Indicaties zijn acne, droge, doffe huid en vergrootte poriën, huidverslapping, rimpels en pigmentvlekken.

Het bestaat uit een reiniger, toner, pigment normaliserende crèmes, exfoliator en zonbescherming. Hieraan wordt tretinoïne (vitamine-A zuur) en hydrochinon crème toegevoegd (beiden op recept).

Beperkte keuzes

Er zijn verschillende regimes, voor een normaal to droge huid, een normaal tot vette huid, een milder regime voor de gevoelige huid en een meer agressief regime.

Allen hebben gemeen dat zij 2 maal per dag behandeling van het gelaat vragen, telkens bestaande uit 5 stappen in de morgen en 4 in de avond. De duur van de behandeling is afhankelijk van de uitgangspositie. Gemiddeld 18-24 weken, daarna is een onderhoudsregime mogelijk.

Groot nadeel van dit systeem is dat het maar zeer beperkt kan worden toegespitst op de persoonlijke situatie van de patiënt. Er zijn slechts twee regimes waaruit kan worden gekozen.

Lees verder Inklappen