Chemische peeling voorbereiding

Welke voorbereiding is nodig?

Voorafgaande aan de 3-Step Peel of de Controlled Depth Peel is het belangrijk dat ontstekingen van de huid onder controle zijn. Denk hierbij aan acne, rosacea, psoriasis, eczeem, schimmelinfecties van de huid of ontstoken haarzakjes.

Ook moet de huid in de weken tot soms maanden voorafgaande aan de chemische peeling worden voorbereid. Hiermee wordt de vochtbalans geoptimaliseerd en worden pigment cellen gestabiliseerd en gecontroleerd.

Ook worden fibroblasten geactiveerd om collageen en elastine te maken. Tenslotte moet de huid zo min mogelijk talg bevatten. Het doel hiervan is om de veiligheid van de peeling te verhogen, het risico op complicaties te verminderen en het herstel te bevorderen.

Indien de huid gevoelig is - als indicator van een verstoorde barrière functie van de huid - moet deze vooraafgaande aan de peeling hersteld worden.

De duur van de voorbereiding van de huid wordt in grote mate bepaald door de huidskleur en varieert van 6 tot 18 weken. Het is belangrijk dat u de voorschriften ten aanzien van voorbereiding van de huid strikt opvolgt.

De arts zal in alle gevallen Zelitrex tabletten voorschrijven, ter voorkoming van een nieuwe koortslip, ook indien u er nooit een heeft gehad. Meer dan 90% van de bevolking is namelijk drager van het herpes virus, de veroorzaker van een koortslip. Dit virus kan geactiveerd worden door een 3-Step Peel of de Controlled Depth Peel.

Wat moet ik zelf doen - of laten?

Voorafgaande aan de 3-Step Peel of de Controlled Depth Peel

  • Mag u gedurende 4 weken geen blootstelling aan UV licht (zon, zonnebank) hebben gehad
  • Mag u in de 2 weken voor de behandeling geen zelfbruinende crèmes hebben gebruikt
  • Mag u geen huidverdunnende behandeling hebben uitgevoerd of ondergaan in de vorm van peelings, microdermabrasie of andere huidverdunnende toepassingen
  • Moet u het te behandelen huid hebben ingesmeerd met hydrochinon en tretinoïne crème, volgens voorschrift van de arts
  • Moet u het te behandelen gebied op de dag van de behandeling scheren (in geval van een baard bij mannen)

Verder rekening mee houden?

Wij adviseren om mininimaal 30 dagen voor een chemische peeling niet meer te roken. Indien u dat wenst, kunnen wij medicatie voorschrijven die het stoppen met roken vergemakkelijkt.

Lees verder Inklappen