Chemische peeling soorten

Enzymatische Peel

De Enzymatische Peel bevat enzymen en zuren en is speciaal bedoeld voor thuisgebruik, 3-7/week en maximaal 3-8 uur per keer. Het geeft een verbetering in exfoliatie van de opperhuid zonder schilfering. Daarbij zorgen speciale enzymen als papaïne en bromelaïne gecombineerd met glycolzuur voor vermindering van een ruwe huidtextuur en droge huid en geven een egalere huidtoon. Ook zorgt het voor een huid die zichtbaar gladder, steviger en helderder is.

3-Step Stimulation Peel

De 3-Step Stimulation Peel bevat 10% TCA, 17% salicylzuur en 5% melkzuur. U mag de 3-Step Peel niet ondergaan wanneer u bekend met een allergie tegen salicylzuur. 

De eerste stap is de peeling zelf met de drie verschillende zuren, voor het vernieuwen van de oppperhuid. De tweede stap is het aanbrengen van 6% retinol voor intense stimmulering van de lederhuid. De derde stap is het aanbrengen van een kalmerende en hydraterende crème .

Controlled Depth Peel

De Controlled Depth Peel is een chemische peeling met TCA vloeistof waarbij de diepte van de peeling wordt gecontroleerd tijdens de behandeling. Het TCA percentage is 15, 20 of 24%, afhankelijk van uw huidtype, de locatie en de indicatie. Overigens zegt het percentage TCA niets over de uiteindelijk te breiken diepte, aangezien die wordt bepaald door de totale hoeveelheid zuur dat wordt aangebracht. Het percentage TCA zegt meer over de snelheid van doordringen van het zuur in de huid. Hoe hoger het percentage, hoe sneller het zuur doordringt.

De vloeistof bevat ook een licht blauw/groen kleur, welke de behandelend arts in staat stelt om de vloeistof zo gelijkmatig mogelijk te verdelen. In een aantal gevallen zal er juist meer vloeistof op bepaalde delen van de huid worden aangebracht.

Deze peeling kan als de opvolger van de bekende “Blue Peel” van Obagi worden beschouwd.

Lees verder Inklappen