Diep-infrarood indicaties

Werkzaamheid

Het diep-infrarood handstuk is bedoeld voor licht-coagulatie van de huid.

Is diep-infrarood geschikt voor mij?

De behandeling kan ingezet worden ter verbetering van een verslapte huid of striae. Wij adviseren deze behandeling altijd in combinatie met de 1540 nM, niet-ablatieve laser. Meestal zijn meerdere behandelingen noodzakelijk (3-5).

Door de afmetingen van het handstuk is de diep-infrarood behandeling zeer geschikt voor het gelaat. Voor grotere oppervlakten, zoals de hals, romp of ledematen, adviseren wij de VelaShape III. Deze bevat naast infrarood ook radiofrequente golven.

Wanneer is diep-infrarood geen optie?

Indien er sprake is van permanente fillers of wanneer recentlijk gebruik van botox of fillers. Voor botox geldt een termijn van 2 weken, voor hyaluronzuurfillers totdat deze grotendeels zijn verdwenen - en voor Sculptra of Radiesse een termijn van 1 jaar, volgens onze richtlijnen voor combinatie van behandelingen.

Huid welke dicht op het bot is gelegen, bijvoorbeeld het voorhoofd, de ribben of het borstbeen, kan niet behandeld worden. Ook de huid welke direct voor de schildklier ligt kan niet behandeld worden.

Zijn er alternatieven?

Ja, voor huidverslapping en/of striae kan de 1540 nM, niet-ablatieve laser als op zichzelf staande therapie worden ingezet.

En de VelaShape of de Controlled Depth Peel van Zein Obagi als op zichzelf staande therapie voor huidverslapping.

Mocht u specifieke vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Lees verder Inklappen